Over mij | Interior Sketch

Over mij & mijn werk

“Ik heb plezier als ik aan het tekenen ben, omdat ik mensen graag via een tekening naar de mogelijkheden in de toekomst laat kijken.”

Als klein meisje tekende ik veel. Jarenlang zat ik naast de reguliere school op een kinderkunstschool. Hier leerde ik tekenen. Wat nog belangrijker was, ik leerde waarnemen, waardoor ik mijn gevoel kon gaan gebruiken in mijn tekeningen. Jong als ik was ontwikkelde ik zo een eigen stijl.

Toen ik in 2000 voor de liefde naar Nederland verhuisde ben ik schilder- en tekenlessen gaan geven aan volwassenen bij Atelier De Kromme Mijdrecht in Mijdrecht. Ik beleefde daar zoveel plezier aan, dat ik besloot zelf ook weer een studie in de richting van de beeldende kunst op te pakken. Zo ben ik in 2008 Cum Laude afgestudeerd als grafisch vormgever aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). In september 2008 ontving ik van de Grafische Cultuurstichting de Nederlandse Studentenprijs Grafisch Ontwerpen.

In 2015 volgde ik een beroepsgerichte opleiding bij de Interieuracademie in Amsterdam. Tot eind 2016 was ik grafisch vormgever bij een reclamestudio. Sinds 2017 werk ik als zelfstandig interieur illustrator. Mijn tekeningen zijn geen statische weergave van een interieur, maar handgemaakte ontwerpen die een interieur of meubelstuk tot leven brengen. 

Als je naar mijn illustraties kijkt, dan zie je welke potentie een ruimte heeft. Met mijn schetsen laat ik je niet alleen iets zien. Ik wil je iets laten voelen. Ik vertaal een interieuridee naar een sfeerbeeld zodat je het kan ervaren. Je ziet geen standaardafbeelding van een stoel, je beleeft een fauteuil, waardoor je overweegt deze in een ruimte te plaatsen. Dat de interieurs in mijn sfeerimpressies leven, komt omdat ik elke tekening met de hand maak.

Al sinds 2017 geef ik klassikale en online lessen in interieurtekenen. Aan interieurprofessionals, meubelmakers, decorateurs, hoveniers, eigenaren van woonwinkels en bloemenwinkels, studenten van interieuropleidingen enzovoort… Ik heb inmiddels meer dan duizend cursisten enthousiast mogen maken voor het interieurtekenen.

Het lijkt voor sommige mensen onmogelijk, leren interieurtekenen, maar geloof me: het is een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Na de cursus weet je hoe je de opgedane kennis kunt toepassen in je interieurontwerpen, terwijl je tegelijkertijd je eigen unieke tekenstijl behoudt. En dat is veel waard!