Lief voor je markers | Interior Sketch

Lief voor je markers

Tips om heel lang met je alcoholmarkers te doen!

Display Stylefile

Ik ben een groot fan van alcoholmarkers, je kunt er eigenlijk nooit te veel van hebben. Aangezien ze best prijzig zijn, is het natuurlijk wel fijn als je er zo lang mogelijk mee kunt doen. Maar hoe zorg je daarvoor? Hoe kun je de stiften het best bewaren en voorkom je dat ze uitdrogen? In dit blog deel ik mijn tips met je!

Mijn verzameling alcoholmarkers bestaat inmiddels uit allerlei soorten en kleuren – héél veel verschillende kleuren. Ik gebruik ze namelijk graag en vaak. Het fijne van alcoholmarkers is dat de inkt bijzonder goed vloeit, waardoor je meerdere lagen over elkaar heen kunt zetten zónder dat je het papier beschadigt. Ook kun je kleuren subtiel in elkaar over laten lopen. En de inkt is heel intens van kleur. Ideaal tekenmateriaal dus.

Kostbare collectie

Nu ik zo’n mooie (en waardevolle) verzameling alcoholmarkers heb opgebouwd, ben ik er natuurlijk ook heel zuinig op. Ik laat mijn stiften niet rondslingeren en doe de dop er na gebruik altijd meteen weer op. En minstens zo belangrijk: ik berg ze goed op, voor maximale kwaliteit en levensduur. Daardoor kan ik mijn markers zo’n 1,5 tot 2 jaar gebruiken. Die van betere kwaliteit zijn vul ik dan bij en van de goedkopere merken koop ik gewoon nieuwe.

Horizontaal = optimaal

Alcoholmarkers hebben meestal aan twee kanten een punt. Vandaar dat de meeste fabrikanten van alcoholmarkers aanraden om ze op hun zijkant, horizontaal dus, op te bergen. Zo kan de inkt ​​gelijkmatig naar beide uiteinden vloeien. Als je ze verticaal opbergt, zakt de inkt naar één kant van de marker, waardoor de bovenste punt (wanneer er niet voldoende inkt in de marker zit) uiteindelijk uit kan drogen.

TIP! Vaak kun je bij de stiften ook koffers of opbergrekken van hetzelfde merk kopen die zijn ontworpen om ze horizontaal in op te bergen. Zoals het opbergrek van Spectrum. of  display van Stylefile OF, voor als je nog een collectie moet opbouwen, een display van Stylefile, inclusief 120 markers. En ben je handig, dan maak je gewoon je eigen opbergsysteem. Zo heb ik er een gemaakt van bestekmandjes (zie foto), die ik met tiewraps aan elkaar heb gemaakt. Leuk toch? En superhandig!

Het is trouwens geen probleem als je je markers verticaal vervoert of ronddraagt, maar als het om een langere periode gaat is het verstandiger om ze horizontaal te houden.

Zelf gemaakte display van bestekmandjes

Vermijd zonlicht

Het is het beste dat je je alcoholmarkers op een koele, donkere plek bewaart. Wanneer de stiften worden blootgesteld aan direct zonlicht of warmte, kan het kunststof na een tijd verslechteren en zo de inkt beïnvloeden. Je moet je marker dan helaas een stuk sneller vervangen dan normaal.

Kijk niet alleen uit dat je je markers uit de zon houdt, maar ook de inkt zelf. De zonnestralen kunnen de inktkleur namelijk veranderen, waardoor je de inkt eerder dan normaal moet vervangen, of zelfs de hele marker.

Puntgaaf

Ook de punt van de markers dien je met zorg te behandelen, als je wilt dat ze zo lang mogelijk meegaan. Je weet het vast al, maar druk tijdens het tekenen niet te hard op je marker en maak niet al te wilde beweging op het papier. Want je wilt natuurlijk niet dat je de punt beschadigt.

TOE AAN NIEUWE MARKERS?

In mijn webwinkel kun je fijne Stylefile alcoholmarkers kopen. En alle andere tekenmaterialen die je nodig hebt wanneer je gaat interieurtekenen. Ik ben de shop begonnen als extra service voor mijn cursisten, om ze te helpen bij de aanschaf van de benodigde tekenmaterialen. Maar iedereen die dat wil, kan er een bestelling doen! Naar de shop >>

Wanneer je je aanmeldt voor een online of klassikale cursus interieurtekenen van Interiorsketch, krijg je een kortingscode. Deze code geeft je eenmalig 10% korting op markers in deze webshop.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.