Cursus interieur tekenen

Olga Adler tijdens een van de cursussen

Leer plattegrond, perspectief of realistisch tekenen

Met standaard computersoftware lijken alle interieurtekeningen op elkaar, vanwege het gebruik van doorsnee meubelen en vlakke invulling van plattegronden. Met ‘handmatige tekeningen’ geef je klanten een persoonlijke visie op hun toekomst en laat je de nieuwe omgeving en interieur onder hun ogen tot leven komen. Na mijn cursussen kun je vol zelfvertrouwen ter plaatse een kleurenschets of zwart-wittekening maken. Ik reik je daarvoor de noodzakelijke tips & trucs en oefeningen aan, allemaal gebaseerd op uitgebreide praktijkervaring. Uiteraard werken we ook aan definitieve uitwerkingen en veelzijdige presentatietechnieken.

Alle lessen zijn klassikaal en op locatie. Voel je meer voor een cursus die je vanuit huis en in je eigen tempo kunt volgen? Ook dat kan bij InteriorSketch!
Klik hier voor het cursusaanbod van mijn Online Academie.

De cursus interieur tekenen bestaat uit 4 modules

plattegrond tekening tijdens een cursus

Module 1
Plattegrond Tekenen
H

3 dagdelen

Voor het plattegrondtekenen gaan we onder meer in op schaaltekenen, maatvoering, verhoudingen en de betekenis van lijnen en arceringen. Daarmee geef je de klant een goed beeld van de ruimte en de mogelijke indeling. De handmatige tekening geeft een speciale warme sfeer aan de presentatie.
H
H

Bekijk de data en locaties

Coronaproof lees hier

cursussen en pakketen perspectief tekenen

Module 2
Perspectief Tekenen
H

4 dagdelen

In de module perspectieftekenen veel aandacht voor de lichtinval en -werking voor meubels en overige elementen in het interieur, alsmede technieken voor een gedetailleerde uitwerking van uiteenlopende materialen. Met een frontaal perspectief krijgt de klant meer inzicht in het voorstel en komt makkelijker en sneller tot een (aankoop)beslissing.H
H

Bekijk de data en locaties

Coronaproof lees hier

cursussen en pakketen perspectief tekenen

Module 2.2
Perspectief Tekenen voor gevorderden

1 hele dag

Een perspectieftekening met twee verdwijnpunten (duaal perspectief) geeft een interessanter beeld van de ruimte en komt nog professioneler over. Ieder object kun je vanuit drie gezichtspunten tekenen.
H
H

H
H

Bekijk de data en locaties

Coronaproof lees hier

Perspectief tekening van een café met trap

Module 3

Realistisch Tekenen

6 dagdelen

Bij realistisch tekenen staat het uitbeelden van materialen centraal, zoals het ruwe leer van een stoel, de vleug van velours gordijnen en de knoesten in een houten vloer. Je krijgt uitdagingen als de reflectie van een spiegel, het glanzen van een moderne vaas en de sprankeling van een kroonluchter. Voor deze module alleen toegang na afronding van de modules 1, 2 en 2.2.H
H

Bekijk de data en locaties

Coronaproof lees hier

cursussen en pakketen perspectief tekenen

Module 4

SketchUp + Realistisch Tekenen

4 dagdelen

Unieke combinatie cursus Sketchup + realistisch tekenen. Tover je Sketchup tekening om naar een mooie realistische getekende tekening. Dit is een samenwerking tussen Sketchuppplaza en InteriorSketch.
H
H
H
H
H

Bekijk de data en locaties

Coronaproof lees hier

Veelgestelde vragen

Ik heb nauwelijks ervaring met tekenen. Kan ik de cursus beginnen met Module 1 of heb ik al meer ervaring nodig?

Je kunt gewoon beginnen met module 1 van de cursus Handmatig Interieurtekenen. Iedereen kan het leren.

Ik wil direct starten met Module 2 Perspectieftekenen,

kan dat?

Je kunt beginnen met module 2 Perspectieftekenen na het volgen van module 1 of na het volgen van de Extra basis les.

Ik wil direct starten met Module 2.2 Perspectieftekenen voor gevorderden, kan dat?

Je hebt de kennis van module 2, cursus ‘Perspectieftekenen’ nodig om Perspectieftekenen voor gevorderden (met 2 verdwijnpunten) te kunnen volgen.

Ik wil direct starten met Module 3 Realistisch tekenen,

kan dat?

Deze module kan alleen in combinatie met plattegrond- en perspectieftekenen worden gevolgd. Bij reservering van de totale cursus interieurtekenen (Module 1, M2, M2.2 en M3) in één keer profiteer je tevens van een combinatietarief.

Is het verplicht om huiswerk te maken?

Door zorgvuldig en vaak thuis te oefenen krijg je meer ervaring en je ontdekt ook vragen die je in de volgende les kunt stellen. Voor een goed eindresultaat adviseer ik je om, naast de lesdagen, voldoende tijd vrij te maken voor de thuisopdrachten en het bekijken van video’s. Uiteraard is huiswerk maken niet verplicht.

Hoeveel tijd neemt het huiswerk in beslag?

Tekenen leer je vooral door veel te oefenen en hard te werken. Hou rekening met ongeveer dezelfde investering in tijd in oefening als in het volgen van de lessen. Afhankelijk van je ervaring en je leerdoelen zul je meer of minder tijd moeten uittrekken voor je thuisopdrachten en herhaling van oefeningen.

Welke materialen heb ik nodig?

Voor thuisgebruik kun je bij mij speciaal samengestelde tekenpakketten aanschaffen, waar je ook na de cursus nog mee kunt werken.
Kijk hier voor het tekenmaterialen aanbod.
Heb jij eigen tekenmaterialen dan hoef je niets aan te schaffen.

Moet ik zelf tekenmateriaal meenemen naar de les?

Tijdens de lessen zijn voldoende tekenmaterialen, markers en markerpapier aanwezig.

Praktisch

Tijdens de cursussen bekijken we gezamenlijk veel voorbeelden en oefenen de vaardigheden met de verschillende tekenmaterialen en hulpmiddelen. Tijdens de lesdagen is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, ook voor terugkoppeling van je huiswerkresultaten. Elke module wordt afgesloten met een eindopdracht.

Resultaat

Dankzij de heldere uitleg, de werkboeken en videomateriaal kun je je tekenvaardigheden ook na afloop van de lesdagen blijven verbeteren. Je zult ervaren dat je na afloop van iedere module in staat bent om zelfstandig de elementen in de juiste sfeer en stijl uit te werken en te presenteren, professioneel en zelfverzekerd.