Cursus interieur tekenen

Olga Adler tijdens een van de cursussen

Leer plattegrond, perspectief of realistisch tekenen

Met standaard computersoftware lijken alle interieurtekeningen op elkaar, vanwege het gebruik van doorsnee meubelen en vlakke invulling van plattegronden. Met ‘handmatige tekeningen’ geef je klanten een persoonlijke visie op hun toekomst en laat je de nieuwe omgeving en interieur onder hun ogen tot leven komen. Na mijn cursussen kun je vol zelfvertrouwen ter plaatse een kleurenschets of zwart-wittekening maken. Ik reik je daarvoor de noodzakelijke tips & trucs en oefeningen aan, allemaal gebaseerd op uitgebreide praktijkervaring. Uiteraard werken we ook aan definitieve uitwerkingen en veelzijdige presentatietechnieken.

Alle lessen zijn klassikaal en op locatie. Voel je meer voor een cursus die je vanuit huis en in je eigen tempo kunt volgen? Ook dat kan bij InteriorSketch!
Klik hier voor het cursusaanbod van mijn Online Academie.

De cursus interieurtekenen klassikaal bestaat uit 2 modules

plattegrond tekening tijdens een cursus

Module 1
Plattegrond Tekenen
H

3 dagdelen

Voor het plattegrondtekenen gaan we onder meer in op schaaltekenen, maatvoering, verhoudingen en de betekenis van lijnen en arceringen. Daarmee geef je de klant een goed beeld van de ruimte en de mogelijke indeling. De handmatige tekening geeft een speciale warme sfeer aan de presentatie.

Bekijk de data en locaties

Coronaproof lees hier

cursussen en pakketen perspectief tekenen

Module 2
Perspectief Tekenen
H

4 dagdelen

In de module perspectieftekenen veel aandacht voor de lichtinval en -werking voor meubels en overige elementen in het interieur, alsmede technieken voor een gedetailleerde uitwerking van uiteenlopende materialen. Met een frontaal perspectief krijgt de klant meer inzicht in het voorstel en komt makkelijker en sneller tot een (aankoop)beslissing.

Bekijk de data en locaties

Coronaproof lees hier

Ervaringen van cursisten

 • Evelijn Ferwerda, Interieurontwerper / Product Designer:

  Ik ben bij Olga Adler op cursus Plattegrond tekenen geweest en de wereld zit opeens vol met contrasten! Driehoeken, ballen en rechthoeken, licht en donker, hoog en laag, lange en korte schaduwen en heel veel verschillende tinten grijs. Jullie weten dat misschien niet, maar het zijn er veel meer dan 50!Olga leert je dat in slechts drie ochtenden én je zit twee hele zondagen aan het huiswerk. Want ik kan je vertellen dat het heel veel werk is om te proberen een tekening zo mooi te maken als Olga dat kan.Olga je hebt een hele fijne manier van uitleggen, je straalt een enorme rust uit en je geeft vertrouwen dat het wel goed zal komen. Een hele fijne leeromgeving voor ons, de cursisten. In eerste instantie dacht ik hoeveel kan ik nou leren in drie dagdelen, maar ik sta echt versteld!De eerste resultaten waren voorzichtig; een slaapkamer in grijze tinten. Licht en schaduw tekenen daar gaat het om bij de opdracht. Olga benadert iedereen heel positief, en vervolgens vraagt ze heel voorzichtig of ze een paar dingen mag accentueren of juist rustiger mag maken en dan begint de magie…..Olga pakt donkere stiften en geeft daarmee in vier streken diepte aan de kamer, ze pakt een andere stift en opeens krijgt het bed vorm en vervolgens tovert ze haar hele arsenaal aan fineliners tevoorschijn en opeens komen de kussens en het bed los van de grond en gaat de kamer leven. En dan als laatste pakt zij haar witte pastel potlood en haar witte gel pen en daarmee brengt ze licht in de ruimte. De magie is compleet!Olga ik heb heel veel bij je geleerd en ik zie meteen dat het resultaat heeft en dat geeft vertrouwen én honger om verder te gaan. Ik doe daarom graag in maart mee aan de cursus Perspectief tekenen.Veel dank voor de inspirerende lessen en ik kan iedereen die beter wil leren tekenen aanraden om naar de cursus van Olga te gaan! Je hebt dan geen tekening meer maar een echte Interiorsketch!
  H
 • Steffie Jacobs, interieurstylist:

  “op het moment dat ik wist van het bestaan van Olga’s trainingen in tekentechnieken wist ik het meteen… Dit was precies wat ik zocht en dit ging ik ook doen! Vervolgens heb ik me geen minuut bedacht en me meteen ingeschreven voor haar klassikale trainingen.

  In het voorjaar van 2019 was het zover, vroeg op om op tijd in Culemborg te zijn, het was een lange reis vanuit Limburg maar zeker de moeite waard. Samen met andere cursisten heb ik een geweldige tijd gehad en heb ik ontzettend veel geleerd. Ook de vervolgcursus module 2 heb ik gevolgd bij Olga, met net zoveel plezier.

  Ik bracht al wat tekenervaring mee maar mijn enthousiasme over handmatige interieurontwerpen maken is niet meer gestopt en binnen mijn bedrijf geWOON interieurstyling gebruik ik deze technieken steeds weer (natuurlijk geeft iedereen hier wel zijn/haar eigen draai aan). Mijn klanten zijn erg positief over de handgetekende ontwerpen, niet alleen de 2-D maar ook de 3-D ontwerpen zijn erg geliefd.

  Geen enkele spijt heb ik gehad om deze “kunst” van Olga te leren gebruiken, het is een echte aanrader voor ontwerpers die -net als ik- breder denken als een computertekening en een persoonlijke Touch willen geven aan een persoonlijk passend ontwerp.

  Nog steeds volg ik Olga en heb ik nog af en toe contact met haar en enkele mede cursisten.

H

 • Annette Kramer, bij WEERD Binnenhuisadvies & Styling:
  Ik heb de cursussen Plattegrond tekenen en Perspectief tekenen basis gevolgd bij Olga Adler van Interiorsketch.
  Ik vond de cursussen fantastisch. Olga geeft zeer gemotiveerd les, ze laat iedereen in hun waarde en kan oprecht genieten van alles wat haar studenten maken. De cursus was zeer leerzaam, ook andere zaken op interieurgebied kwamen aan de orde en je leert vooral kijken naar licht en schaduw.
  Inmiddels volg ik ook de online lessen bij haar. Het mooie daaraan is dat ik een les kan terugkijken en zo het tekenen nog beter onder de knie kan krijgen.

H

Lees meer reviews

Veelgestelde vragen

Ik heb nauwelijks ervaring met tekenen. Kan ik de cursus beginnen met Module 1 of heb ik al meer ervaring nodig?

Je kunt gewoon beginnen met module 1 van de cursus Handmatig Interieurtekenen. Iedereen kan het leren.

Ik wil direct starten met Module 2 Perspectieftekenen, kan dat?

Je kunt beginnen met module 2 Perspectieftekenen na het volgen van module 1 of na het volgen van de Extra basis les.

Welke materialen heb ik nodig?

Voor thuisgebruik kun je bij mij speciaal samengestelde tekenpakketten aanschaffen, waar je ook na de cursus nog mee kunt werken.
Kijk hier voor het tekenmaterialen aanbod.
Heb jij eigen tekenmaterialen dan hoef je niets aan te schaffen.

Is het verplicht om huiswerk te maken?

Door zorgvuldig en vaak thuis te oefenen krijg je meer ervaring en je ontdekt ook vragen die je in de volgende les kunt stellen. Voor een goed eindresultaat adviseer ik je om, naast de lesdagen, voldoende tijd vrij te maken voor de thuisopdrachten en het bekijken van video’s. Uiteraard is huiswerk maken niet verplicht.

Hoeveel tijd neemt het huiswerk in beslag?

Tekenen leer je vooral door veel te oefenen en hard te werken. Hou rekening met ongeveer dezelfde investering in tijd in oefening als in het volgen van de lessen. Afhankelijk van je ervaring en je leerdoelen zul je meer of minder tijd moeten uittrekken voor je thuisopdrachten en herhaling van oefeningen.

Moet ik zelf tekenmateriaal meenemen naar de les?

Tijdens de lessen zijn voldoende tekenmaterialen, markers en markerpapier aanwezig.

Praktisch

Tijdens de cursussen bekijken we gezamenlijk veel voorbeelden en oefenen de vaardigheden met de verschillende tekenmaterialen en hulpmiddelen. Tijdens de lesdagen is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, ook voor terugkoppeling van je huiswerkresultaten. Elke module wordt afgesloten met een eindopdracht.

Resultaat

Dankzij de heldere uitleg, de werkboeken en videomateriaal kun je je tekenvaardigheden ook na afloop van de lesdagen blijven verbeteren. Je zult ervaren dat je na afloop van iedere module in staat bent om zelfstandig de elementen in de juiste sfeer en stijl uit te werken en te presenteren, professioneel en zelfverzekerd.