Interior Sketch | cursussen interieurtekenen

Klassikale tekencursussen InteriorSketch

Olga Adler tijdens een van de cursussen

Leer handmatig interieurtekenen

Ben je interieurprofessional en wil je jouw ontwerpen vlotter en helderder over kunnen brengen op je klant? En je op die manier onderscheiden van conculega’s? Volg dan een cursus Interieurtekenen bij InteriorSketch in het ETC Design Center Europe in Culemborg*.

Tijdens de klassikale lessen leer je hoe je handmatig interieurtekeningen maakt, in je eigen stijl. Je krijgt de nodige tips en trucs en doet diverse oefeningen. Ook ga je aan de slag met definitieve uitwerkingen en veelzijdige presentatietechnieken.

Je ontwikkelt zo alle tekenskills die je nodig hebt om je creatieve ideeën te verwerken tot unieke interieurontwerpen. Na een cursus van een aantal dagdelen ben je in staat de geleerde technieken toe te passen en jouw klanten te overtuigen met jouw originele en sfeervolle interieurschetsen.

* Voel je meer voor een cursus die je volledig vanuit huis en in je eigen tempo kunt volgen? Ook dat kan bij InteriorSketch!
Klik hier voor het cursusaanbod van mijn Online Academie Interieurtekenen.

Het aanbod

De cursussen interieur tekenen klassikaal bestaan uit traditioneel en digitaal tekenen. Ga je voor Module 1 Plattegrond Tekenen om de mooiste sfeerplattegronden zelf te leren tekenen? Of ben je al wat verder en wil je je interieurontwerpen tot leven brengen met de lessen in Module 2 Perspectief Tekenen? Je kunt ook kiezen voor mijn nieuwste cursus: Plattegrond Tekenen op de iPad. Je leert dan hoe je plattegronden tekent in de geweldige app Procreate.

Cursus interieur tekenen op de iPad

Module iPad 1 | Klassikaal
Plattegrond Tekenen op de iPad
H

3 dagdelen op locatie + 2 online sessies

Mijn nieuwste cursus! Speciaal gericht op interieurprofessionals die hun ontwerpen digitaal willen tekenen, op een leuke en efficiënte manier. Én in een heel eigen stijl! Ik leer je hoe je in no-time de mooiste interieurplattegronden handmatig tekent, op je iPad. Wees een van de eersten in de interieurbranche die plattegronden ontwerpt met de fijne tekenapp Procreatie en val op!

Bekijk de data en locatie
plattegrond tekening tijdens een cursus

Module 1 | Klassikaal
Plattegrond Tekenen
H

4  dagdelen op locatie

In de module Plattegrond Tekenen leer je hoe je zelf de mooiste sfeerplattegronden tekent. We gaan onder meer in op schaaltekenen, maatvoering, verhoudingen en de betekenis van lijnen en arceringen. Je maakt je handige tekentechnieken eigen waarmee je jouw interieurontwerpen overtuigend kunt overbrengen op je klant. Handmatige tekeningen geven sfeer en maken je presentatie extra origineel.

Bekijk de data en locatie

Over ‘tekenexpert Olga’

Olga Adler Interieur en Perspectief tekenen

Al sinds 2017 geef ik (Olga Adler) klassikale lessen in interieurtekenen. Aan interieurprofessionals, meubelmakers, decorateurs, hoveniers, eigenaren van woonwinkels, studenten van interieuropleidingen enzovoort… Ik heb inmiddels honderden cursisten enthousiast mogen maken voor het vak interieurtekenen.

Dankzij mijn jarenlange ervaring als interieurillustrator én docent handmatig interieurtekenen weet ik een prettige sfeer te creëren tijdens mijn lessen en kan ik je in relatief korte tijd heel veel leren over interieurtekenen. Heb ik een bepaalde techniek of oefening uitgelegd, dan doe ik het bij elke cursist even voor. Daar leer je het meest van, want zo kun je meteen zien wat de bedoeling is.

Het lijkt voor sommige mensen onmogelijk, leren tekenen, maar geloof mij: het is een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Na de cursus weten de deelnemers hoe ze de opgedane kennis kunnen toepassen in hun interieurontwerpen, terwijl ze tegelijkertijd hun eigen unieke tekenstijl behouden.

‘Olga doet alles enthousiast en geduldig voor, ze leert je de basisvaardigheden op een vlotte en praktische manier. Kortom: ik heb veel geleerd.’

– Mandy van Bussel, interieurstylist STYLING22 @styling22

Voordelen van een klassikale cursus

Waarom zou je kiezen voor een InteriorSketch-cursus op locatie?

 • Je krijgt ‘live’ les van mij, Olga Adler. Ik leer je op een vlotte en inspirerende manier alle basisvaardigheden die je nodig hebt om interieurs te kunnen tekenen.
 • Ik geef de lessen in het ETC Design Center in Culemborg, een superfijne plek waar allerlei disciplines uit het vak bij elkaar komen. Een walhalla voor interieurprofessionals!
 • Je krijgt les in een klein groepje, met maximaal 9 andere deelnemers. Zo is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding.
 • Je kunt in de les direct vragen stellen aan de tekenexpert Olga. En je krijgt ook meteen antwoord… 😉
 • Je ontmoet andere mensen uit de interieurbranche. Extra leuk om ook van elkáár te leren.
 • In de lessen bespreken we het huiswerk dat je hebt gemaakt.
 • Je krijgt opdrachten mee naar huis, waar je 5 tot 8 uur per week aan besteedt. Behalve dat je er veel van leert, is het huiswerk een ideale stok achter de deur!
 • Je ontvangt een overzichtelijk en uitgebreid (papieren) werkboek met daarin ondersteunende tekenoefeningen die aansluiten op de theorie.
 • Je geniet in het ETC van de lekkerste koffie en thee. Mét koekjes. Gratis en voor niks.
 • Na de laatste les overhandig ik je een certificaat van voltooiing.

Subsidie mogelijkheden voor mijn cursussen

Ook in 2024 is er weer de mogelijkheid om voor jouw persoonlijke ontwikkeling een susidie bijdrage aan te vragen, Velen gingen je al voor.

Werktuig PPO

Subsidie voor scholing van werknemers én zzp’ers in de creatieve en culturele sector. Deze subsidie is voor heel Nederland. Werktuig PPO stimuleert bijscholing door tot maximaal 1/3 van de kosten bij te dragen, met een maximumbijdrage van €2000,- per 12 maanden.
Wat over blijft aan kosten moeten betaald worden door de aanvrager, de werkgever of een andere partij.

Meer info: https://werktuigppo.nl/

Dit zeggen deelnemers

‘In eerste instantie dacht ik: hoeveel kun je nou leren in vier dagdelen? Maar ik sta echt versteld! Olga laat bijvoorbeeld zien hoe je met donkere stiften met een paar streken diepte aan een ruimte geeft, en dat je met fineliners de tekening tot leven brengt. En met een wit pastelpotlood en witte gelpen voeg je licht toe. De magie is compleet! Ik kan iedereen die beter wil leren tekenen aanraden om deel te nemen aan de cursus Plattegrond Tekenen. Olga heeft een fijne manier van uitleggen en straalt een enorme rust uit tijdens het lesgeven. Ik heb heel veel bij haar geleerd en zie meteen dat haar inspirerende lessen resultaat hebben. Dat geeft vertrouwen én honger om verder te gaan!’

 • Nikita van Vliet, Interieurontwerper StudioTarry @studiotarry

Olga is heel kundig en erg goed in haar vak. Door de cursus plattegrond tekenen te volgen heb ik leren diepte te creëren in mijn tekeningen en de tekening echt tot leven te laten roepen. Je kunt de video’s pauzeren en op ieder gewenst moment zelf volgen, op je eigen tempo, wat ik als erg prettig heb ervaren.
Olga legt de stappen goed uit en vertelt waarom ze bepaalde keuzes maakt. Door haar cursus ben ik tekenen erg leuk gaan vinden en pas ik dit nu toe bij opdrachten. Ik zou haar zeker aanraden!

‘Ik heb de cursussen Plattegrond Tekenen en Perspectief Tekenen gevolgd bij InteriorSketch en vond het fantastisch. Olga geeft zeer gemotiveerd les, laat iedereen in zijn waarde en kan oprecht genieten van alles wat haar studenten maken. De cursus was zeer leerzaam. Je leert bijvoorbeeld heel goed kijken naar licht & schaduw en er kwamen ook andere zaken op interieurgebied aan bod. Inmiddels volg ik ook de online lessen van Olga. Het mooie daaraan is dat ik een les terug kan kijken en zo het tekenen nog beter onder de knie krijg!’

Werk van cursisten Plattegrond Tekenen

Cursus plattegrond tekenen O.Adler30
Cursus plattegrond tekenen O.Adler29
Cursus plattegrond tekenen O.Adler28
Cursus plattegrond tekenen O.Adler27
Cursus plattegrond tekenen O.Adler26
Cursus plattegrond tekenen O.Adler25
Cursus plattegrond tekenen O.Adler24
Cursus plattegrond tekenen O.Adler23
Cursus plattegrond tekenen O.Adler22
Cursus plattegrond tekenen O.Adler21
Cursus plattegrond tekenen O.Adler20
Cursus plattegrond tekenen O.Adler37
Cursus plattegrond tekenen O.Adler36
Cursus plattegrond tekenen O.Adler35
Cursus plattegrond tekenen O.Adler34
Cursus plattegrond tekenen O.Adler33
Cursus plattegrond tekenen O.Adler32
Cursus plattegrond tekenen O.Adler31
Cursus plattegrond tekenen O.Adler9
Cursus plattegrond tekenen O.Adler8
Cursus plattegrond tekenen O.Adler7
Cursus plattegrond tekenen O.Adler6
Cursus plattegrond tekenen O.Adler5
Cursus plattegrond tekenen O.Adler4
Cursus plattegrond tekenen O.Adler3
Cursus plattegrond tekenen O.Adler2
Cursus plattegrond tekenen O.Adler
Cursus plattegrond tekenen O.Adler19
Cursus plattegrond tekenen O.Adler18
Cursus plattegrond tekenen O.Adler17
Cursus plattegrond tekenen O.Adler16
Cursus plattegrond tekenen O.Adler15
Cursus plattegrond tekenen O.Adler14
Cursus plattegrond tekenen O.Adler13
Cursus plattegrond tekenen O.Adler12
Cursus plattegrond tekenen O.Adler11
Cursus plattegrond tekenen O.Adler10
previous arrow
next arrow
Cursus plattegrond tekenen O.Adler30
Cursus plattegrond tekenen O.Adler29
Cursus plattegrond tekenen O.Adler28
Cursus plattegrond tekenen O.Adler27
Cursus plattegrond tekenen O.Adler26
Cursus plattegrond tekenen O.Adler25
Cursus plattegrond tekenen O.Adler24
Cursus plattegrond tekenen O.Adler23
Cursus plattegrond tekenen O.Adler22
Cursus plattegrond tekenen O.Adler21
Cursus plattegrond tekenen O.Adler20
Cursus plattegrond tekenen O.Adler37
Cursus plattegrond tekenen O.Adler36
Cursus plattegrond tekenen O.Adler35
Cursus plattegrond tekenen O.Adler34
Cursus plattegrond tekenen O.Adler33
Cursus plattegrond tekenen O.Adler32
Cursus plattegrond tekenen O.Adler31
Cursus plattegrond tekenen O.Adler9
Cursus plattegrond tekenen O.Adler8
Cursus plattegrond tekenen O.Adler7
Cursus plattegrond tekenen O.Adler6
Cursus plattegrond tekenen O.Adler5
Cursus plattegrond tekenen O.Adler4
Cursus plattegrond tekenen O.Adler3
Cursus plattegrond tekenen O.Adler2
Cursus plattegrond tekenen O.Adler
Cursus plattegrond tekenen O.Adler19
Cursus plattegrond tekenen O.Adler18
Cursus plattegrond tekenen O.Adler17
Cursus plattegrond tekenen O.Adler16
Cursus plattegrond tekenen O.Adler15
Cursus plattegrond tekenen O.Adler14
Cursus plattegrond tekenen O.Adler13
Cursus plattegrond tekenen O.Adler12
Cursus plattegrond tekenen O.Adler11
Cursus plattegrond tekenen O.Adler10
previous arrow
next arrow

Werk van cursisten Perspectief Tekenen

Cursus tekenen in perspectief_O.Adler8
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler7
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler6
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler5
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler4
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler3
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler2
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler14
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler13
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler12
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler10
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler9
Cursus perspectief tekenen O.Adler2
Cursus perspectief tekenen O.Adler
Cursus perspectief tekenen O.Adler6
Cursus perspectief tekenen O.Adler5
Cursus perspectief tekenen O.Adler4
Cursus perspectief tekenen O.Adler3
previous arrow
next arrow
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler8
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler7
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler6
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler5
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler4
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler3
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler2
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler14
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler13
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler12
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler10
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler9
Cursus perspectief tekenen O.Adler2
Cursus perspectief tekenen O.Adler
Cursus perspectief tekenen O.Adler6
Cursus perspectief tekenen O.Adler5
Cursus perspectief tekenen O.Adler4
Cursus perspectief tekenen O.Adler3
previous arrow
next arrow

Dit levert de cursus je op

Tijdens de cursussen bekijken we gezamenlijk tal van voorbeelden. Verder oefenen we de nieuwe vaardigheden met verschillende tekenmaterialen en hulpmiddelen. Elke module wordt afgesloten met een eindopdracht.
Dankzij de heldere uitleg, het werkboek en het videomateriaal kun je je tekenvaardigheden ook na afloop van de lesdagen blijven verbeteren. Je zult merken dat je na afloop van iedere module in staat bent om zelfstandig alle interieurelementen in de juiste sfeer en stijl uit te werken en te presenteren, professioneel en zelfverzekerd.

Les in een inspirerende omgeving

De lessen Interieurtekenen worden gegeven in het ETC Design Center Europe in Culemborg. Een walhalla voor interieurprofessionals.
In het designcentrum vind je standhouders van uiteenlopende beroemde interieurdesigners, en -merken. Zoveel wooninspiratie (ruim 15.000 vierkante meter), onder één dak! Geweldig dus dat ik mijn cursussen daar kan geven.
Wat extra leuk is, is dat ze bij het ETC rekening houden met onze wensen en supergastvrij zijn. Iedere cursist voelt zich er heel welkom!

Veelgestelde vragen

Ik heb nauwelijks ervaring met tekenen. Kan ik de cursus beginnen met module 1 of heb ik daarvoor meer ervaring nodig?

Je kunt gewoon beginnen met module 1 van de cursus Interieurtekenen. Iedereen kan het leren.

Ik wil direct starten met Module 2 Perspectief Tekenen, kan dat?

Je kunt beginnen met module 2 Perspectief Tekenen ná het volgen van module 1 of na het volgen van een extra basisles.

Welke materialen heb ik nodig?

Voor thuisgebruik kun je bij mij speciaal samengestelde tekenpakketten aanschaffen, waar je ook na de cursus nog mee kunt werken.
Kijk hier voor het aanbod tekenmaterialen.
Heb je al eigen tekenmaterialen dan hoef je niets aan te schaffen.

Is het verplicht om huiswerk te maken?

Door zorgvuldig en vaak thuis te oefenen krijg je meer ervaring en je komt op vragen die je in de volgende les kunt stellen. Voor een goed eindresultaat adviseer ik je om, naast de lesdagen, voldoende tijd vrij te maken voor de thuisopdrachten en het bekijken van video’s. Uiteraard is huiswerk maken niet verplicht.

Hoeveel tijd neemt het huiswerk in beslag?

Tekenen leer je vooral door veel te oefenen en hard te werken. Houd rekening met ongeveer dezelfde tijdsinvestering in huiswerk als in het volgen van de lessen. Afhankelijk van je ervaring en je leerdoelen zul je meer of minder tijd moeten uittrekken voor je thuisopdrachten en herhaling van oefeningen.

Moet ik zelf tekenmateriaal meenemen naar de les?

Tijdens de lessen zijn voldoende tekenmaterialen, markers en vellen markerpapier aanwezig.

Krijg ik een factuur van mijn aankoop?

Ja. Nadat je je hebt ingeschreven voor de cursus en je het cursusbedrag hebt voldaan, ontvang je de factuur. Als ondernemer is de 21% btw aftrekbaar.