Over mij | Interior Sketch

Online cursus Plattegrond tekenen

plattegrond tekening academy online perspectief tekenen Olga Adler

Leer de mooiste sfeerplattegronden zelf tekenen

Kun je handmatig interieurtekenen, dan heb je een streepje voor op concurrenten die dat niet kunnen. Je kunt jouw klanten dan namelijk verrassen en overtuigen met unieke, handgemaakte sfeerplattegronden.

Wil je die ook leren maken? Doe dan met mij mee tijdens de online cursus Plattegrond Tekenen. Ik laat je in mijn videolessen handige tekentechnieken zien en leg jou stap voor stap uit hoe je zelf een eigen plattegrond kunt tekenen.

Natuurlijk er is genoeg informatie op internet te vinden over handmatig interieurtekenen, maar deze online cursus leert je op een gestructureerde en heldere manier plattegronden tekenen. Met het volgen van deze cursus…:

profiteer je van mijn jarenlange ervaring in handmatig tekenen van interieurs. Of je nou een starter bent of een geoefende interieurprofessional: pas je mijn tekentechnieken toe, dan kun je je creatieve ideeën makkelijk verwerken in aantrekkelijke interieurplattegronden.

bepaal je zelf waar je je lessen wilt volgen. De onlinevideo’s zijn beschikbaar op alle apparaten, zowel op laptop, tablet als smartphone. Met jouw unieke inloggegevens krijg je toegang en bekijk je de video’s wanneer je maar wilt.

bepaal je zelf wanneer je je lessen wilt volgen. De lessen, alle video’s en het werkboek staan meteen online. Je kunt dus starten met de cursus wanneer het jou uitkomt. Direct of pas over een paar weken. En ook het ritme bepaal je zelf. Je kunt de cursus bijvoorbeeld in twee weken of in zes maanden doen. Je krijgt één jaar toegang tot de cursus.

Ben jij werkzaam in de interieurbranche en herken je dit?

Je vraagt je regelmatig af hoe je jouw interieurontwerpen vlotter en helderder kunt overbrengen op de klant. Zeker in deze tijd zijn tekenskills heel belangrijk, want je wilt natuurlijk dat je je klant overtuigt. Jouw tekeningen kunnen ervoor zorgen dat een klant voor jou kiest en niet voor een ander.

 • Er zijn zó veel concullega’s…. Je vindt het lastig om je te onderscheiden van de andere interieurprofessionals.
 • Je voelt je soms onzeker over je tekenkwaliteiten. Je bent goed in je vak, maar je zou je eigen ideeën beter
  willen kunnen visualiseren en presenteren.
 • Het uitwerken van je schetsen kost je veel tijd en het resultaat is niet altijd zoals je in je hoofd had.
 • Je zou graag willen dat je schetsen persoonlijker waren, in jouw unieke stijl.

Gelukkig zijn deze problemen vrij makkelijk op te lossen. Ik heb er de juiste tips, trucs en oefeningen voor gevonden, allemaal gebaseerd op jarenlange praktijkervaring. En ik deel ze graag met je. Tijdens mijn online cursus Plattegrond Tekenen doe ik je alles voor. Je tekent met me mee en leert zo op een leuke, vlotte en praktische manier alle benodigde basisvaardigheden. Ook als je denkt dat je niet kunt tekenen. Want uit ervaring weet ik: iedereen kan het leren!

Ik leer je in deze cursus dus hoe je jouw ontwerpen gemakkelijker en op de juiste manier kunt schetsen. En hoe je die schetsen vervolgens uitwerkt tot een aantrekkelijke visualisatie van jouw idee. Zodat je zekerder wordt naar jouw klanten toe en ze blij kunt maken met een handgemaakte plattegrond.

 

Na het volgen van mijn online cursus Plattegrond Tekenen…

 

 kun je vol zelfvertrouwen kleurenschetsen en zwart-wittekeningen maken voor je klant.

 zorg je met je schetsen voor duidelijkheid, overzicht en inzicht. Waardoor de kans op een misverstand tussen jou en je klant minimaal is.

 kun je alle gangbare meubels tekenen, zoals banken, bedden, tafels, stoelen, kasten en lampen.

 kun je texturen tekenen, zoals een houten vloer, marmer, natuursteen, stof, planten en glas.

 kun je 3D-plattegronden met diepte, lichtinval en schaduw maken, die de juiste sfeer uitstralen.

 maak je een professionele en krachtige indruk met je tekeningen, waardoor je je klanten gemakkelijker overtuigt en nieuwe opdrachten sneller binnenhaalt.

Ja, dit wil ik ook

Olga Adler

Mijn naam is Olga Adler, interieurillustrator, docent handmatig interieurtekenen en eigenaar van InteriorSketch and styling. Sinds mijn jeugd houd ik al van schilderen en tekenen.

Ik heb mijn creativiteit gecombineerd met mijn passie voor interieur. Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen in het vak kennis te laten maken met handmatig interieurtekenen. Het is namelijk zó leuk als je al jouw ideeën met het grootste gemak op papier kunt zetten. Niet alleen omdat je je zo verder ontwikkelt op professioneel vlak, maar zeker ook omdat jouw klant je nog meer gaat waarderen!

Ik kom oorspronkelijk uit Kazachstan, waar ik de basis van het tekenen heb geleerd. Mijn creatieve kant ben ik vervolgens verder gaan ontwikkelen. Nadat ik naar Nederland verhuisde voor de liefde, studeerde ik in 2008 Cum Laude af als grafisch vormgever aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). In 2015 slaagde ik aan de Interieuracademie in Amsterdam.

Bij verschillende werkgevers heb ik mijn vaardigheden en talenten als grafisch vormgever, illustrator en docent kunnen uitbouwen. In mijn bedrijf InteriorSketch and styling werk ik nu als illustrator voor interieurprofessionals. Mijn sfeerimpressies worden gebruikt door onder andere binnenhuisarchitecten, interieurstylisten, meubelmakers, makelaars, maar ook beeldredacteuren en woninginrichters. Met mijn schetsen laat ik je niet alleen iets zien. Ik wil je iets laten voelen. Als docent leer ik mijn studenten goed kijken naar vormen, effecten, contrasten, texturen en licht- en schaduwwerking.

Deze cursus is echt iets voor jou als je…

 wilt opvallen en anders wilt zijn dan de rest.

 openstaat voor nieuwe dingen.

 passie hebt voor interieur en handmatig tekenen.

 jezelf wilt blijven ontwikkelen en graag investeert in je eigen groei.

 binnenhuisarchitect, interieurstylist, decorateur, makelaar of meubelontwerper bent.

Ik meld me direct aan
plattegrond tekening academy online perspectief tekenen Olga Adler

Wat leer je tijdens de online cursus Plattegrond Tekenen?

Met een interieurplattegrond geef je een goed beeld van een ruimte en de mogelijke indeling ervan. Teken je deze handmatig, dan creëer je bovendien sfeer en levendigheid.

Ik leer je in mijn lessen stap voor stap alles wat je moet weten en oefenen om zelf vlot een professionele plattegrond te kunnen tekenen. Je weet na het volgen van mijn cursus hoe je vormen, texturen en de werking van licht en schaduw effectief kunt overbrengen in je kleurenschets of zwart-wittekening.

NB Je hebt géén tekenopleiding nodig om deel te kunnen nemen!

Plattegrond tekening appartement | Interior Sketch

Inhoud van de cursus

De online cursus Plattegrond Tekenen bestaat uit inspirerende korte en lange video’s – in totaal 10 en half uur – waarin ik je stap voor stap laat zien hoe je een aantrekkelijke plattegrond tekent. Ook krijg je een uitgebreid werkboek en andere handige documenten.

Dit kun je verwachten:

11 online lessen met (mee)tekenvideo’s over de volgende onderwerpen:

  1. De bol
  2. De kubus
  3. Licht en schaduw in de vormen
  4. Oefenen met het tekenen van texturen
  5. Uitleg over interieurs in het algemeen
  6. Cirkel, radius en diameter. Tekenen op schaal
  7. Plattegrond van slaapkamer in grijstinten (monochroom)
  8. Losse meubels in kleur
  9. Appartement – Woonkamer & keuken
  10. Plattegrond van huis in kleur
  11. Snel schetsen

6 korte video’s met uitleg en tips over uiteenlopende zaken:

  • Tekenmaterialen: markerpapier
  • Tekenmaterialen: verschillende markers
  • Tekenmaterialen: millimeterpapier, tekenbord en proces
  • Tekentechniek: markers, fineliners en meer
  • Basistekenen: zachte en harde schaduw
  • Basistekenen: hoe vormt licht en schaduw zich op een bal

Uitgebreide informatie over alle materialen die je nodig hebt, zoals markers, fineliners en papier. Je krijgt een pdf met de volledige materialenlijst én ik geef je in verschillende video’s uitleg over het materiaalgebruik. Kijk hier alvast welke tekenmaterialen je nodig hebt voor deze cursus.
Duidelijke uitleg over alle fases van het schetsproces: van het opzetten van de lijntekening tot het inkleuren, detailleren en perfectioneren van de plattegrond.
Een overzichtelijk en uitgebreid werkboek met daarin alle benodigde theorie.
Tekenoefeningen die aansluiten op de theorie.
Lesonderdelen die allemaal in je eigen tempo en fijn vanuit huis te volgen zijn.

Prijzen online cursus Plattegrond Tekenen

ONLINE CURSUS ZELFSTUDIE PLATTEGROND TEKENEN

  € 324,-

(excl. btw)

1 jaar toegang tot de e-learning omgeving

Toegang tot exclusieve (mee)tekenvideo’s, teken- en materiaaltips, tutorials, het werkboek en andere documenten

Toegang tot de online community

BOEK NU

ONLINE CURSUS PLATTEGROND TEKENEN MET BEGELEIDING

  € 424,-

(excl. btw)

1 jaar toegang tot de e-learning omgeving

Toegang tot exclusieve (mee)tekenvideo’s, teken- en materiaaltips, tutorials, het werkboek en andere documenten

Toegang tot de online community

Persoonlijke begeleiding bij de tekenopdrachten

lees meer

Tijdens de cursus is er 4 keer een online bespreking van werk dat je hebt gemaakt.


De 4 Zoomsessies vinden op een vaste tijd plaats.


Je bepaalt zelf welke 4 tekeningen je tijdens de cursus wilt bespreken. Je mag me in totaal 2 schetsen laten zien die je voor de cursus hebt gemaakt en 2 vrije opdrachten waar je graag mijn feedback op wilt hebben. Bijvoorbeeld tekeningen waar je nu mee bezig bent voor jouw klant.


Je stuurt de tekening vóór onze bespreking naar me toe, zodat ik me goed kan voorbereiden.


Tijdens deze sessies leer je niet alleen van de feedback op je eigen werk, je leert ook van elkaars werk

BOEK NU

ONLINE CURSUS ZELFSTUDIE PLATTEGROND TEKENEN

+

ONLINE CURSUS ZELFSTUDIE PERSPECTIEF TEKENEN

   € 698,-

(excl. btw)

1 jaar toegang tot de e-learning omgeving van beide cursussen

Toegang tot exclusieve (mee)tekenvideo’s, teken- en materiaaltips, tutorials, het werkboek en andere documenten

BOEK NU

Het volledig cursustraject Interieurtekenen

Plattegrond Tekenen is de eerste module van een serie online cursussen interieurtekenen:

 • Module 1: Plattegrond Tekenen.
 • Module 2: Perspectief Tekenen. Eenpuntsperspectief
 • Module 3: Module 3: Perspectief Tekenen voor gevorderden. Tweepuntsperspectief – is nog in ontwikkeling
 • Zelfstandige cursus: SketchUp + Realistisch Tekenen

Schaf je de online cursus Plattegrond Tekenen tegelijk aan met de online cursus Perspectief Tekenen (Eenpuntsperspectief)? Dan krijg je maar liefst € 50,- korting!

Subsidie mogelijkheden voor mijn cursussen

Ook in 2024 is er weer de mogelijkheid om voor jouw persoonlijke ontwikkeling een susidie bijdrage aan te vragen, Velen gingen je al voor.

Werktuig PPO

Subsidie voor scholing van werknemers én zzp’ers in de creatieve en culturele sector. Deze subsidie is voor heel Nederland. Werktuig PPO stimuleert bijscholing door tot maximaal 1/3 van de kosten bij te dragen, met een maximumbijdrage van €2000,- per 12 maanden.
Wat over blijft aan kosten moeten betaald worden door de aanvrager, de werkgever of een andere partij.

Meer info: https://werktuigppo.nl/

Ervaringen van cursisten

 

 • Nikita Tarry, interieurstylist:
  ‘Olga is heel kundig en erg goed in haar vak. Door de cursus plattegrond tekenen te volgen heb ik leren diepte te creëren in mijn tekeningen en de tekening echt tot leven te laten roepen. Je kunt de video’s pauzeren en op ieder gewenst moment zelf volgen, op je eigen tempo, wat ik als erg prettig heb ervaren. Olga legt de stappen goed uit en vertelt waarom ze bepaalde keuzes maakt. Door haar cursus ben ik tekenen erg leuk gaan vinden en pas ik dit nu toe bij opdrachten. Ik zou haar zeker aanraden!’

H

 • Danielle Van Walen, DvW Interieurontwerp & Styling:
  ‘Ik heb vorig jaar deelgenomen aan de cursus Plattegrond tekenen. Door de technieken van Olga toe te passen, krijgen de tekeningen meer diepgang, warmte en sfeer. Ze is héél kundig én behulpzaam. Afgelopen periode ook de online cursus gevolgd. Ideaal om de boel weer op te frissen én toch ook nog weer nieuwe dingetjes te leren. Een aanrader!’

H

 • Annette Kramer, bij WEERD Binnenhuisadvies & Styling:
  Ik heb de cursussen Plattegrond tekenen en Perspectief tekenen basis gevolgd bij Olga Adler van Interiorsketch.
  Ik vond de cursussen fantastisch. Olga geeft zeer gemotiveerd les, ze laat iedereen in hun waarde en kan oprecht genieten van alles wat haar studenten maken. De cursus was zeer leerzaam, ook andere zaken op interieurgebied kwamen aan de orde en je leert vooral kijken naar licht en schaduw.
  Inmiddels volg ik ook de online lessen bij haar. Het mooie daaraan is dat ik een les kan terugkijken en zo het tekenen nog beter onder de knie kan krijgen.

H

Lees meer reviews

De resultaten van de cursisten

Cursus plattegrond tekenen O.Adler30
Cursus plattegrond tekenen O.Adler29
Cursus plattegrond tekenen O.Adler28
Cursus plattegrond tekenen O.Adler27
Cursus plattegrond tekenen O.Adler26
Cursus plattegrond tekenen O.Adler25
Cursus plattegrond tekenen O.Adler24
Cursus plattegrond tekenen O.Adler23
Cursus plattegrond tekenen O.Adler22
Cursus plattegrond tekenen O.Adler21
Cursus plattegrond tekenen O.Adler20
Cursus plattegrond tekenen O.Adler37
Cursus plattegrond tekenen O.Adler36
Cursus plattegrond tekenen O.Adler35
Cursus plattegrond tekenen O.Adler34
Cursus plattegrond tekenen O.Adler33
Cursus plattegrond tekenen O.Adler32
Cursus plattegrond tekenen O.Adler31
Cursus plattegrond tekenen O.Adler9
Cursus plattegrond tekenen O.Adler8
Cursus plattegrond tekenen O.Adler7
Cursus plattegrond tekenen O.Adler6
Cursus plattegrond tekenen O.Adler5
Cursus plattegrond tekenen O.Adler4
Cursus plattegrond tekenen O.Adler3
Cursus plattegrond tekenen O.Adler2
Cursus plattegrond tekenen O.Adler
Cursus plattegrond tekenen O.Adler19
Cursus plattegrond tekenen O.Adler18
Cursus plattegrond tekenen O.Adler17
Cursus plattegrond tekenen O.Adler16
Cursus plattegrond tekenen O.Adler15
Cursus plattegrond tekenen O.Adler14
Cursus plattegrond tekenen O.Adler13
Cursus plattegrond tekenen O.Adler12
Cursus plattegrond tekenen O.Adler11
Cursus plattegrond tekenen O.Adler10
previous arrow
next arrow
Cursus plattegrond tekenen O.Adler30
Cursus plattegrond tekenen O.Adler29
Cursus plattegrond tekenen O.Adler28
Cursus plattegrond tekenen O.Adler27
Cursus plattegrond tekenen O.Adler26
Cursus plattegrond tekenen O.Adler25
Cursus plattegrond tekenen O.Adler24
Cursus plattegrond tekenen O.Adler23
Cursus plattegrond tekenen O.Adler22
Cursus plattegrond tekenen O.Adler21
Cursus plattegrond tekenen O.Adler20
Cursus plattegrond tekenen O.Adler37
Cursus plattegrond tekenen O.Adler36
Cursus plattegrond tekenen O.Adler35
Cursus plattegrond tekenen O.Adler34
Cursus plattegrond tekenen O.Adler33
Cursus plattegrond tekenen O.Adler32
Cursus plattegrond tekenen O.Adler31
Cursus plattegrond tekenen O.Adler9
Cursus plattegrond tekenen O.Adler8
Cursus plattegrond tekenen O.Adler7
Cursus plattegrond tekenen O.Adler6
Cursus plattegrond tekenen O.Adler5
Cursus plattegrond tekenen O.Adler4
Cursus plattegrond tekenen O.Adler3
Cursus plattegrond tekenen O.Adler2
Cursus plattegrond tekenen O.Adler
Cursus plattegrond tekenen O.Adler19
Cursus plattegrond tekenen O.Adler18
Cursus plattegrond tekenen O.Adler17
Cursus plattegrond tekenen O.Adler16
Cursus plattegrond tekenen O.Adler15
Cursus plattegrond tekenen O.Adler14
Cursus plattegrond tekenen O.Adler13
Cursus plattegrond tekenen O.Adler12
Cursus plattegrond tekenen O.Adler11
Cursus plattegrond tekenen O.Adler10
previous arrow
next arrow

Veelgestelde vragen

Ik ben nieuw, hoe werkt deze cursus?

In de cursus leg ik stap voor stap alle technieken uit waarmee je sfeervolle plattegronden kunt tekenen. Wanneer je je hebt ingeschreven, ontvang je je inloggegevens en krijg je toegang tot de cursus in een e-learning omgeving. Je begint met de eerste les en bekijkt de bijbehorende uitleg- en (mee)tekenvideo’s. Zo doorloop je stap voor stap de gehele cursus.

Ik heb geen talent voor tekenen. Is deze cursus dan wel geschikt voor mij?

Ja, je leert in deze cursus stap voor stap interieurs te tekenen. Ik leg in lesvideo’s heel veel uit, zodat het voor iedereen begrijpelijk is wat je moet doen. In de video’s doe ik alles voor en ondertussen teken je met me mee. Tekenen is net als lezen, als je de regels kent en veel oefent, kun je leren tekenen.

Ik heb nauwelijks ervaring met tekenen. Kan ik dan wel beginnen met deze cursus?

Ja, je kunt gewoon beginnen met deze cursus, Module 1 van de cursusreeks Handmatig Interieurtekenen. Iedereen kan het namelijk leren.

Wordt er tijdens de cursus huiswerk gegeven?

Nee, je krijgt geen huiswerk. Tijdens de cursus teken ik alle tekeningen voor en jij doet als het goed is meteen met me mee. Je kunt daarnaast natuurlijk zoveel oefenen als je zelf wilt. Hoe meer je oefent, hoe beter het gaat.

Kan ik mijn tekeningen met jou bespreken?

Heb je voor de cursus mét begeleiding gekozen, dan bespreken we online in groepjes van vier deelnemers in totaal vier tekeningen per persoon per cursus.

Moet ik alle lessen volgen en meetekenen met de video’s?

Door zorgvuldig en vaak te oefenen krijg je meer tekenervaring. Ik adviseer je dan ook om voldoende tijd vrij te maken voor de cursus. Voor een goed eindresultaat is het noodzakelijk dat je alle lessen volgt en meedoet met de tekenvideo’s. Uiteraard kan ik je echter tot niets verplichten.

Welke materialen heb ik nodig?

Kijk hier welke tekenmaterialen we gebruiken in deze cursus. Heb jij zelf al de juiste tekenmaterialen, dan hoef je niets aan te schaffen.

Krijg ik korting als ik twee cursussen tegelijk aanschaf?

Ben je leergiering en wil je het interieurtekenen goed onder de knie krijgen? Wanneer je de eerste online cursusmodule – Plattegrond Tekenen – én de daaropvolgende – Perspectief Tekenen – samen koopt, krijg je € 50,- korting!

Ik volg deze online cursus Plattegrond Tekenen al. Krijg ik korting wanneer ik me óók aanmeld voor Perspectief Tekenen?

Heb jij de (online) cursus Plattegrond Tekenen bij mij gevolgd of ben je er nog mee bezig? En wil je nu graag óók in perspectief leren tekenen? Dan heb ik een leuke verrassing voor je! Wanneer jij nu ook de online cursus Perspectief Tekenen aanschaft, stuur ik je namelijk een cadeaupakketje toe. Met daarin het werkboek Perspectief tekenen én een handige (papieren) planning voor het overzicht en jouw motivatie, zodat je de lessen en activiteiten in deze cursus één voor één kunt doorlopen en door kunt strepen.

Wat houdt een online cursus Plattegrond Tekenen in?

De online cursus Plattegrond Tekenen bestaat uit 10 overzichtelijke lessen met daarin inspirerende korte en lange video’s – variërend van 5 tot 60 minuten. In deze uitleg- en (mee)tekenvideo’s laat ik je stap voor stap zien hoe je een aantrekkelijke plattegrond tekent en geef ik je tips en informatie. Ook krijg je een uitgebreid werkboek en andere handige documenten.

Hoelang blijft de cursus beschikbaar?

Jij hebt 1 jaar toegang tot deze cursus vanaf het moment dat jij die aanschaft.

Zijn er bijkomende kosten?

De cursus is inclusief alle les- en uitlegvideo’s, het digitale werkboek en andere lesdocumenten. Niet bij het lesgeld inbegrepen zijn materiaalkosten.

Krijg ik een factuur van mijn aankoop?

Ja. Nadat je je hebt ingeschreven voor de cursus en je het cursusbedrag hebt voldaan, ontvang je het aankoopbewijs met factuur. Als ondernemer is de 21% btw aftrekbaar.

Kan ik meteen starten als ik ben aangemeld?

Ja. Sinds april 2020 is de cursus live, je kunt (nadat je je hebt aangemeld en betaald) met een paar minuten online zijn. Als je wilt, kun je dus direct beginnen met het doorlopen van de cursus.

Ik twijfel nog. Kan ik eerst een proefles volgen om erachter te komen of deze cursus wat voor me is?

Ik heb een online tekenles gegeven op Instagram. Neem contact met me op als je de opname daarvan wilt terugzien, om zo een beter beeld te krijgen van mijn manier van lesgeven.

Wanneer en hoe kan ik mijn lidmaatschap op de Online Academie opzeggen?

Koop je een online cursus van InteriorSketch, dan word je automatisch lid van de Online Academie Interieurtekenen. Je hebt één jaar toegang tot jouw cursus en deze online leeromgeving vanaf het moment dat jij die aanschaft. Een maand voordat het jaarlidmaatschap afloopt, ontvang je een mailtje van ons met een reminder. We hanteren geen opzegtermijn, je lidmaatschap eindigt automatisch na 1 jaar. Je kan wel voordelig verlengen. Dit doe je door simpelweg een mailtje te sturen naar info.online-academie@interiorsketch.nl waarin je aangeeft dat je je lidmaatschap wilt verlengen. Je hebt dan weer 1 jaar toegang tot de online cursus om van alle voordelen te genieten, zoals het bekijken van alle lessen en het contact met medecursisten en mij in de online community?

Heb je een andere vraag? Ik hoor graag van je, neem dan contact met me op via het contactformulier.