7x Hoe bevalt de online cursus Plattegrond Tekenen?

Dit zeggen mijn deelnemers…

Sinds de lancering van mijn online cursus Plattegrond Tekenen zijn er al vele interieurprofessionals aan de lessen begonnen. Ik vond het daarom tijd om eens bij een aantal deelnemers te polsen wat ze er eigenlijk van vinden.

Het leverde niet alleen nuttige informatie voor mezelf op, het is ook voor mensen die overwegen mijn online cursus te volgen fijn om eens te horen hoe mijn online cursussen worden ervaren.

1. Waarom heb je je aangemeld voor mijn online cursus?

Aan mijn cursussen nemen vaak interieurprofessionals deel die hun ontwerpen persoonlijker willen maken en helderder willen kunnen overbrengen op hun klant. Zo wilde cursiste Julita van Buro Go graag beter leren tekenen om haar interieuradvies en verbouwplannen goed aan haar klanten te kunnen presenteren.

Maar er zijn natuurlijk meer redenen om mijn cursus te volgen. Zo ontdekte Sandra van De Viking Kleur- & Interieuradvies dat ze handmatig interieurtekenen veel leuker vond dan digitaal tekenen. Angelique tekent (onder andere interieurs) voor haar plezier en was op zoek naar extra verdieping. De online cursus Plattegrond Tekenen was voor haar een opstapje naar de cursus Perspectief Tekenen, waar ze momenteel mee bezig is.

Getekend door Sandra
Getekend door Tricia
Getekend door Elles

2. Hoe ervaar je de online lessen?

De online videolessen zijn lekker vanuit huis en in je eigen tempo te volgen. Heerlijk, toch? Maar wat vinden de cursisten daar eigenlijk van? Sandra vindt het online volgen van de lessen heel fijn: ‘Je hebt er wel discipline voor nodig, maar klassikaal is voor mij lastig omdat ik in België woon en de afstand tot de leslocatie te groot is.’ Dit is voor haar dus een prima oplossing.

Elles doet een opleiding voor binnenhuisarchitect en heeft een vrij drukke agenda. ‘Daarom vind ik het heel handig dat de lessen van Olga online zijn, zodat ik zelf kan bepalen wanneer ik de lessen precies volg.’ Voor Angelique geldt hetzelfde: ‘Ik heb naast een fulltime baan helaas niet veel tijd en energie, maar op deze manier kan ik lessen volgen wanneer het mij uitkomt. Perfect!’ Marieke, docent aan het HMC (Hout- en Meubileringscollege) in Rotterdam, voegt daar nog aan toe: ‘De videolessen zijn heel fijn, want je kunt uren over een filmpje doen als dat nodig is. Ik heb al ervaring met markers dus heb weinig vragen, maar áls ik een vraag heb, is Olga altijd goed bereikbaar via mail of de website.’

Julita zijn de online lessen zo goed bevallen, dat ze de cursus binnenkort zelfs een keer gaat herhalen. Je hebt namelijk een heel jaar toegang tot alle lessen vanaf het moment dat je de cursus aanschaft.

3. Wat vind je van mijn manier van lesgeven?

Ik leg in de lesvideo’s heel veel uit, zodat het voor iedereen begrijpelijk is wat je moet doen. In de video’s doe ik alles voor. Elles: ‘Olga geeft heel duidelijk aan wat je moet doen en waarom.’

Angelique ervaart de manier van lesgeven als heel prettig: ‘De stof wordt helder uitgelegd, de filmpjes zijn goed gemaakt. Je kunt heerlijk meetekenen. En als het nodig is de kun je de videolessen terugkijken zo vaak als je wilt.’ Dat doet Marieke ook. ‘Soms gaat het te snel, maar dan zet ik de opname gewoon stil. Wat erg handig is.’ Sandra vult aan:Olga geeft ook heel leuk les, met veel geduld en met een lach!’

4. Komt wat je geleerd hebt overeen met je verwachtingen?

In mijn tekencursussen leer ik je om uit de losse pols sfeerschetsen te maken van jouw interieurontwerp. Is dat bij deze deelnemers geslaagd? Elles: ‘Ik heb geleerd om een plattegrond te tekenen en dan ook nog eens heel mooi in te kleuren, zodat het er echt professioneel uitziet!’ Ook Julita is tevreden. ‘Jazeker! Soms is het tekenen wel erg gedetailleerd, maar het is fijn dat je ook structuren en materialen kunt laten zien in je ontwerp.’

Sandra is nog bezig met de cursus, maar tot nu toe heeft ’ie aan al haar verwachtingen voldaan. ‘Ik had niet gedacht dat ik het zou kunnen.’ Angelique heeft zelfs meer verdieping gevonden dan ze had verwacht, ‘dus ik ben heel blij!’ ‘In de lessen leer je ook verschillende markertechnieken,’ vult Marieke aan. ‘Daardoor kan ik nu veel beter materialen tekenen. Echt superfijn. De cursus voldoet aan mijn verwachtingen, het is nu alleen nog een kwestie van oefenen, oefenen, meters maken en mijn eigen stijl verder ontwikkelen.’

Getekend door Julia Buro Go
Getekend door Angelique

5. Wat vind je van de online community?

In de Online Academie Interieurtekenen kun je vragen stellen, zelf tips of interessante (interieur)zaken delen, met suggesties voor een nieuwe webinar komen en je tekenwerk laten zien. Als je wilt. Ik laat iedereen in zijn waarde, of je nou introvert of extravert bent. Proactief in de community of ‘stil’. Ik vind het in altijd wel heel leuk om aan het werk op de moodboards te zien hoe de cursisten vooruitgaan.

Elles zet het werk dat ze heeft gemaakt vaak op het moodboard in de Online Academie en krijgt daar dan altijd een reactie op. Erg leuk vindt ze dat. Marieke doet dat ook: ‘Ik post vaak een tekening in de nadat ik een webinar heb gevolgd. En ik kijk ook regelmatig even, ik vind het interessant om te zien wat anderen maken.’ Ook Sandra plaatst wel eens iets, alleen heeft ze er niet altijd tijd voor.

Julita plaatst weinig, ze gebruikt de online omgeving vooral om lessen te volgen en webinars terug te kijken. Ook Angelique is niet heel actief online, maar ze leest wel mee: ‘Ik vind het wel nuttig en leuk.’

6. Hoe vind je de live webinars?

Tijdens de live tekenwebinars die ik elke vier weken in mijn Online Academie geef, tekenen we samen meubelobjecten en -accessoires, aan de hand van verschillende thema’s. Je hebt zo een extra oefenmoment en kunt me uiteraard live vragen stellen als je ergens mee worstelt. Alle webinars zijn ook later terug te kijken in de Online Academie.

‘Ik vind de webinars heel inspirerend,’ aldus Sandra. ‘En dat geeft mij extra motivatie om ervoor te gaan zitten.’ Julita vindt het tijdstip soms lastig, terwijl ze wel het liefst live kijkt. Elles volgt de webinars juist liever achteraf, ‘want dan kan ik de video stop zetten en verder gaan wanneer ik dat wil’. Marieke heeft al meerdere webinars bekeken dit jaar, meestal live, soms later, vanwege technische problemen. ‘Erg leuk, die webinars!’

Getekend door Sandra de Klein
Getekend door Marieke
Getekend door Marieke

7. Zou je deze online cursus aan anderen aanraden?

En hoe kijken de deelnemers achteraf tegen deze ervaring aan? Is de cursus aan te raden? Julita: ‘Jazeker. Ik vond het superleuk om te doen. Ik houd niet zo van computers en de stijl van SketchUp. Dit vind ik een mooi alternatief. Mocht een klant wel een 3D of VR willen, dan besteed ik dat uit, maar tot nu toe is deze wens er niet geweest.’ Angelique heeft heel veel over interieurtekenen geleerd. ‘Je krijgt tijdens de cursus niet alleen allerlei handige tips en tricks aangereikt op het gebied van tekenen maar ook qua presentatie naar klanten toe.’ Sandra: ‘Ja, je leert echt heel veel. En je onderscheidt je van de rest.’

Elles is net zo enthousiast: ‘De cursus was erg leuk om te doen en heel leerzaam!’ Marieke heeft ook veel geleerd. ‘Op een leuke manier, in je eigen tijd. Een mooie tekening levert weer nieuwe klanten op en daarmee omzet.’ Bovendien heeft ze doordat ze deze cursus volgde niet alleen het interieurtekenen weer opgepakt… ‘Al maanden ben ik überhaupt veel aan het tekenen: ramen,  doorkijkjes  insecten, bloemen en interieurs. Heerlijk, afgelopen zomer in de tuin en op vakantie. Ik combineer markers en kleurpotloden en word er helemaal relaxed van.’

Ben je na het lezen van deze ervaringen ook enthousiast geworden en wil je je skills in handmatig interieurtekenen ontwikkelen? Meld je aan voor de online cursus Plattegrond Tekenen en je kunt vandaag nog beginnen! Zie ik je in mijn cursus?

Om de online cursus Plattegrond Tekenen extra onder de aandacht te brengen, heb ik een video opgenomen. Daarin vertel ik je nog even in het kort wat je van deze cursus kunt verwachten. (Ik ben natuurlijk geen presentatrice en in het Nederlands improviseren is best lastig voor mij, dus ik lees de tekst gewoon voor. )
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.