Woonitems recyclen in Procreate | Interior Sketch

Woonitems recyclen in Procreate

Gemakkelijk & snel op je iPad

Een voordeel van digitaal tekenen is dat je elementen kunt kopiëren, invoegen en hergebruiken. Dat scheelt heel veel tijd… En het is ook nog eens leuk! In deze blog lees je meer over duurzaam werken op de iPad.

Of je in Procreate nou een stoel tekent, of een vloer of een vaas: als je je creatie op één laag zet en vervolgens bewaart, kun je die later heel makkelijk hergebruiken. Door de bewuste laag te selecteren en te kopiëren plak je je object namelijk zó in een ander ontwerp.

Doe jij dat nog niet, woonitems recyclen in Procreate? Dan zou ik er vandaag mee gaan beginnen, als je duurzaam wilt werken op je iPad. Want met deze manier van werken bouw je je eigen bibliotheek met woonitems op, waar je uit kunt putten wanneer je een nieuw ontwerp wilt creëren.

VOOR WIE?

Of je nou in een woonwinkel of bij een vloerenzaak werkt… Of je nou interieurstylist bent of binnenhuisarchitect… Deze manier van werken gaat je zeker tijd besparen.

Je kunt van bepaalde merken of leveranciers hun (vaste) collecties in je Procreate-bibliotheek zetten, maar je kunt de items ook zelf op maat maken. Je hoeft dit maar één keer te doen en vervolgens op te slaan, om het item in de toekomst ook voor andere ontwerpen te kunnen gebruiken.

Je tekent dus één keer een bepaalde bank, tafel of vloer, waarna je die eindeloos kunt hergebruiken. Heel handig als je bijvoorbeeld verschillende versies van een object wilt maken, zoals variaties in kleur.

ZO DOE JE DAT!

In deze video en beeld laat ik je voorbeelden zien van hoe je interieur-items kunt hergebruiken:

Met de app Procreate kun je zelf een vloer maken, helemaal op maat. In deze video zie je hoe makkelijk het is. Ben je klaar met het creëren van dit unieke blokpatroon, dan kun je deze in je plattegrond of tekening in perspectief plaatsen (3D).

Dezelfde stoel, maar dan anders

Speciaal voor Koningsdag had ik een mooie oranje stoel gemaakt. Later wilde ik de stoel graag hergebruiken, dus heb ik de kleur veranderd in rood en ’m in dit warme, Halloween interieur geplaatst. Zie je hoe leuk het eigenlijk is?

IMG_1394

TIP

Het is handig om verschillende woonitems in je Procreate-ontwerp op verschillende lagen te zetten. Niet alleen omdat je een item dan makkelijk kunt kopiëren en hergebruiken in een ander ontwerp. Oók omdat het bewerken en ordenen van de objecten in het bestand dan een stuk soepeler gaat. Je kunt een laag dan afzonderlijk bewerken zonder dat het invloed heeft op de andere objecten.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.