Online cursus Perspectief Tekenen

Leer hoe je je interieurontwerp tot leven brengt

In deze cursus leer ik je alles over het tekenen van sfeervolle interieurs in perspectief, zodat je jouw ideeën kunt visualiseren en duidelijk kunt overbrengen op je klant. Door de online lesvideo’s te bekijken en de vele praktische oefeningen met me mee te doen, maak je je de regels van het (eenpunts)perspectief tekenen op een heel effectieve manier eigen.

Dankzij de handmatige tekentechnieken die ik je laat zien en ervaren, ben je na het volgen van de cursus in staat om je klant te overtuigen met een realistisch, handgemaakt én levendig interieurontwerp in perspectief.

2D versus 3D

Met een 2D-plattegrondtekening kun je de indeling van een ruimte of woning mooi laten zien. Het is een fijne basis en kan technische specificaties goed weergeven. Wil je je klant echter wat meer inzicht geven in hoe het interieurontwerp er in het echt uit gaat zien? Wat de sfeer van de ruimte wordt?

Kortom, wil je het ontwerp tot leven brengen? Dát doe je effectiever met een tekening in perspectief. Met een perspectieftekening kun je je klant een kijkje geven in de ruimte. De klant krijgt een beter beeld van de verhoudingen van de gekozen meubelen, decoratie en stoffen.

Je kunt voor het maken van een 3D-interieurontwerp natuurlijk een tekenprogramma op je computer gebruiken, maar veel krachtiger en origineler is een handgemaakte perspectieftekening in je eigen stijl. In mijn videolessen laat ik je zien hoe je je tekening met de juiste technieken en tekenmaterialen meer karakter geeft.

Vervolgcursus

Let op! Voor het goed doorlopen van de cursus Perspectief Tekenen moet je eerst de (online) cursus Plattegrond Tekenen hebben gevolgd.

In de vervolgcursus, Perspectief Tekenen, gaan we dieper in op de werking van kleur, lichtinval en schaduw in het interieur. Ook laat ik je zien dat het maken van een perspectieftekening absoluut geen tijdrovende klus hoeft te zijn. Als je maar weet wat de basisregels zijn en hoe je een tekening in perspectief moet opbouwen. En dat leer ik je tijdens de vele praktijkoefeningen!

Heb jij de (online) cursus Plattegrond Tekenen bij mij gevolgd of ben je er nog mee bezig? En wil je nu graag óók in perspectief leren tekenen? Dan heb ik een leuke verrassing voor je! Wanneer jij nu ook de online cursus Perspectief Tekenen aanschaft, stuur ik je namelijk een cadeaupakketje toe. met daarin het werkboek én een handige (papieren) planning voor het overzicht en jouw motivatie, zodat je de lessen en activiteiten één voor één kunt doorlopen en door kunt strepen.

Heb jij de (online) cursus Plattegrond Tekenen bij mij gevolgd? En wil je nu graag óók in perspectief leren tekenen?

De diepte in!

Er is allerlei informatie op internet te vinden over perspectief tekenen, en ook zijn er diverse korte trainingen die je de basis uitleggen. Maar in mijn online cursus gaan we niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk de diepte in. De lessen zijn namelijk heel uitvoerig en ik geef je behalve duidelijke uitleg over perspectief tekenen ook tal van praktische oefeningen. Want naast grondig kijken en vergelijken, vergt goed tekenen vooral veel oefening.

Dankzij mijn gestructureerde en effectieve manier van lesgeven ben je aan het einde van de cursus in staat om je interieurontwerpen om te toveren tot sfeervolle, originele én realistische 3D-tekeningen.

Ja dat wil ik ook kunnen

Visualiseer je interieurontwerpen en overtuig je klant!

 

Kun je een goed interieurperspectief met de hand tekenen, dan getuigt dat van vakmanschap. Waardoor je het vertrouwen wint van je klanten. Je verrast ze met jouw eigen stijl. Want dát is waarom een klant naar jou toe komt en niet naar je concurrent: voor jouw unieke stijl.

Herken je dit?

 • Er zijn zo veel concullega’s. Je wilt je onderscheiden van de andere interieurprofessionals.
 • Je zou graag willen dat je interieurtekeningen persoonlijker waren. En dat jij creatiever was.
 • Je wilt je klant verrassen en overtuigen met je tekeningen.
  H

Gelukkig zijn jouw wensen makkelijk te vervullen… Door het volgen van deze cursus perspectief tekenen. Want wanneer je jouw ideeën kunt visualiseren voor de klant, dankzij je originele 3D-tekeningen, komen interieurs en voorwerpen tot leven en kiest een klant eerder voor jou dan voor een ander!

JA, DIT WIL IK OOK

Dit leer ik je allemaal

H
In de cursus Perspectief Tekenen komen meerdere perspectiefsoorten aan bod, maar we richten ons met name op het éénpuntsperspectief. * Je raakt bekend met begrippen als horizon, verdwijnpunt en perspectieflijnen. Ik leer je hoe je vanuit een interieurplattegrond de ruimte in perspectief plaatst en hoe je hierin vervolgens meer diepte aanbrengt met behulp van de juiste tekenmaterialen.

We oefenen met het gebruik van handige tekenmaterialen zoals potloden, fineliners, markers, stiften en kwasten en we brengen daarmee kleur, lichtinval en schaduw aan in de tekening. Daarnaast leer ik je natuurlijk hoe je de textuur van sfeerbepalende materialen de juiste uitstraling kunt geven. Denk aan stoffen, hout en steen.

* Er bestaan veel soorten perspectieven, maar het enige perspectief dat je écht nodig hebt om een interieurontwerp voor jouw klant te maken, is het eenpuntsperspectief. Heb je het tekenen in eenpuntsperspectief na het volgen van deze cursus onder de knie? Dan kun je door naar het tweepuntsperspectief. Dat leer ik je in mijn volgende cursusmodule, module 3: Perspectief Tekenen voor gevorderden. (Deze is in ontwikkeling en komt dit jaar beschikbaar.)

Na het volgen van mijn online cursus Perspectief Tekenen kun je:

 

   Een interieurplattegrond van een kamer omzetten naar originele, handgemaakte 3D-tekeningen.

   Jouw interieurideeën snel visualiseren en je ontwerp duidelijk maken.

   Texturen tekenen, zoals een houten vloer, marmer, natuursteen, stof, planten en glas.

   3D-interieurtekeningen met diepte, lichtinval en schaduw maken, die een goed beeld van een ruimte en het interieur geven.

   Realistische tekeningen maken voor je klant, die sfeer en levendigheid uitstralen.

   Een professionele en overtuigende indruk maken met je tekeningen, waardoor je jouw klanten gemakkelijker overtuigt en nieuwe opdrachten sneller binnenhaalt.

Online Academie Interieurtekenen

 

Als deelnemer van een online cursus van InteriorSketch, ben je automatisch ook een jaar lid van de Online Academie Interieurtekenen. In deze e-learning omgeving vind je alle onderdelen van jouw cursus. Van videolessen en uitlegvideo’s tot werkboeken en basisbestanden. Maar dat is nog niet alles…

Het lidmaatschap op de Online Academie geeft je de volgende extra voordelen:

Actieve online community

Je maakt onderdeel uit van een online community, samen met alle medecursisten. Via de verschillende forums kun je andere deelnemers ontmoeten, elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren. En uiteraard ben ik ook aanwezig om je te helpen.

Op de forums stel je bijvoorbeeld vragen over een tekenopdracht, lees je tips over tekenmaterialen, deel je je werk met andere cursisten en krijg je feedback of hulp. Ook blijf je via de forums op de hoogte over ontwikkelingen met betrekking tot de online academie, cursussen, webinars enzovoorts.

Speciale webinars interieurtekenen

Een ander voordeel dat je als lid van de Online Academie Interieurtekenen hebt zijn de tekenwebinars die ik elke vier weken houd. Daarin tekenen we samen meubelobjecten en -accessoires, aan de hand van verschillende thema’s. Je hebt zo een extra oefenmoment en kunt me uiteraard live vragen stellen als je ergens mee worstelt.

Het leuke is: cursisten kunnen zélf onderwerpen aandragen waarmee ze willen oefenen. En alle webinars zijn terug te kijken in de Online Academie. Dus óók als je er niet live bij kunt zijn, profiteer je van deze speciale webinars.

Leuk, ik word lid!

Olga Adler

Mijn naam is Olga Adler, interieurillustrator, docent handmatig interieurtekenen en eigenaar van InteriorSketch and styling. Sinds mijn jeugd houd ik al van schilderen en tekenen.

Ik heb mijn creativiteit gecombineerd met mijn passie voor interieur. Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen in het vak kennis te laten maken met handmatig interieurtekenen. Het is namelijk zó leuk als je al jouw ideeën met het grootste gemak op papier kunt zetten. Niet alleen omdat je je zo verder ontwikkelt op professioneel vlak, maar zeker ook omdat jouw klant je nog meer gaat waarderen!

Ik kom oorspronkelijk uit Kazachstan, waar ik de basis van het tekenen heb geleerd. Mijn creatieve kant ben ik vervolgens verder gaan ontwikkelen. Nadat ik naar Nederland verhuisde voor de liefde, studeerde ik in 2008 Cum Laude af als grafisch vormgever aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). In 2015 slaagde ik aan de Interieuracademie in Amsterdam.

Bij verschillende werkgevers heb ik mijn vaardigheden en talenten als grafisch vormgever, illustrator en docent kunnen uitbouwen. In mijn bedrijf InteriorSketch and styling werk ik nu als illustrator voor interieurprofessionals. Mijn sfeerimpressies worden gebruikt door onder andere binnenhuisarchitecten, interieurstylisten, meubelmakers, makelaars, maar ook beeldredacteuren en woninginrichters. Met mijn schetsen laat ik je niet alleen iets zien. Ik wil je iets laten voelen. Als docent leer ik mijn studenten goed kijken naar vormen, effecten, contrasten, texturen en licht- en schaduwwerking.

Deze cursus is echt iets voor jou als je…

 H wilt opvallen en anders wilt zijn dan de rest.

 H openstaat voor nieuwe dingen.

 H passie hebt voor interieur en handmatig tekenen.

 H jezelf wilt blijven ontwikkelen en graag investeert in je eigen groei.

 H binnenhuisarchitect, interieurstylist, decorateur, makelaar of meubelontwerper bent.

JA, DAT BEN IK!

De voordelen van deze online cursus

 • Profiteer van mijn kennis van handmatig tekenen. Of je nou een starter bent of een geoefende interieurprofessional: pas je mijn tekentechnieken toe, dan kun je je creatieve ideeën makkelijk verwerken in aantrekkelijke interieurontwerpen.
  H
 • Bepaal zelf waar je je lessen wilt volgen. De onlinevideo’s zijn beschikbaar op alle apparaten, zowel op laptop, tablet als smartphone. Met jouw unieke inloggegevens krijg je toegang en bekijk je de video’s waar je maar wilt.
  H
 • Bepaal zelf wanneer je je lessen wilt volgen. De lessen, alle video’s en het werkboek staan meteen online. Je kunt dus starten met de cursus wanneer het jou uitkomt. Direct of pas over een paar weken. En ook het ritme bepaal je zelf. Je kunt de cursus bijvoorbeeld in twee weken of in zes maanden doen. Je krijgt één jaar toegang tot de cursus.
  H
 • De cursus is inclusief lidmaatschap op de Online Academie Interieurtekenen. Al je lessen staan in een online leeromgeving én je maakt onderdeel uit van de online community, waar je andere cursisten kunt ontmoeten, motiveren en inspireren. Bovendien geef ik één keer per maand een waardevolle webinar interieurtekenen aan alle leden, met nieuwe oefeningen en extra uitleg.
Cursus Perspectief_O.Adler_4

Inhoud van de cursus

De online cursus Perspectief Tekenen bestaat uit inspirerende korte en lange video’s – in totaal meer dan 25 uur – waarin je stap voor stap leert hoe je een 3D-interieurontwerp met de hand tekent. Ook krijg je een ondersteunend werkboek en andere handige documenten.

Dit kun je verwachten:

26 online lessen met (mee)tekenvideo’s over de volgende onderwerpen:

Basiskennis en -theorie

1A. Algemene uitleg over perspectief (tekenen)
1B. Welk soorten perspectieven bestaan er?
2A. Alles over eenpuntsperspectief
2B. Ooghoogte of horizon
3.   Kubus in perspectief.
4A. Verkorting in perspectief
4B. Atmosferisch perspectief

Basiskennis en -oefeningen

 1. Verkorte meters bij eenpuntsperspectief
 2. Een kamer in eenpuntsperspectief (methode 1) met eenvoudige items
 3. Een kamer in eenpuntsperspectief (methode 2) met een meetpunt
 4. Driekwartperspectief van eenpuntsperspectief
 5. Kubussen in perspectief
 6. Van rond naar ellips
 7. Ronde tafel en poef in perspectief
 8. Tafelpootjes in perspectief

Interieuritems in praktijk

13. Texturen vloer / wandbekleding
14.  Kamerplanten
15. Verlichting
16. Stoelen, fauteuil en zitbank in perspectief tekenen
17. Plafond en schuin dak
18. Een kast bouwen
19. Textiel. Verschillende gordijnen
20. Textiel. Gedrapeerde stof. Slaapkamer
21. Zolderkamerinterieur met roze glazen tafeltjes


Complete interieurs in eenpunstperspectief op schaal

22. Perspectief van een interieur. Slaapkamer. Constructie
Slaapkamer in kleur
Slaapkamer snelle schets
23. Perspectief van een interieur. Open keuken. Constructie
Open keuken in kleur
24. Perspectief van een interieur. Woonkamer met de trap. Penthouse. Constructie
Woonkamer met de trap. Penthouse in kleur
25. Perspectief van een interieur. Woonkamer van de boerderij. Constructie
Woonkamer van de boerderij in kleur
Woonkamer van de boerderij snelle schets
Woonkamer van de boerderij snelle schets in kleur
26. Snelle perspectieftekening bij de klant


6 korte video’s met uitleg en tips
over uiteenlopende zaken:

  • Tekenmaterialen: markerpapier
  • Tekenmaterialen: verschillende markers
  • Tekenmaterialen: millimeterpapier, tekenbord en proces
  • Tekentechniek: markers, fineliners en meer
  • Basistekenen: zachte en harde schaduw
  • Basistekenen: hoe vormt licht en schaduw zich op een bal

 Inspirerende korte en lange video’s – in totaal meer dan 25 uur – waarin ik je stap voor stap laat zien hoe je een sfeervolle 3D-tekening maakt
 Uitgebreide informatie over alle materialen die je nodig hebt, zoals markers, fineliners en papier. Je krijgt een pdf met de volledige materialenlijst én ik geef je in verschillende video’s uitleg over het materiaalgebruik. Kijk hier alvast welke tekenmaterialen je nodig hebt voor deze cursus.
 Duidelijke uitleg over alle fases van het ontwerpproces: van het opzetten van het juiste perspectief tot het inkleuren, detailleren en perfectioneren van de 3D-tekening.
 Een overzichtelijk en uitgebreid werkboek met daarin alle benodigde theorie
 Tekenoefeningen die aansluiten op de theorie
 Lesonderdelen die allemaal in je eigen tempo en fijn vanuit huis te volgen zijn

Prijzen online cursus Perspectief Tekenen

ONLINE CURSUS ZELFSTUDIE PERSPECTIEF TEKENEN

 € 427,-

(excl. btw)

1 jaar toegang tot de e-learning omgeving

Toegang tot exclusieve (mee)tekenvideo’s, teken- en materiaaltips, tutorials, het werkboek en andere documenten

Toegang tot de online community

BOEK NU

ONLINE CURSUS PERSPECTIEF TEKENEN MET BEGELEIDING

  € 527,-

(excl. btw)

1 jaar toegang tot de e-learning omgeving

Toegang tot exclusieve (mee)tekenvideo’s, teken- en materiaaltips, tutorials, het werkboek en andere documenten

Toegang tot de online community

Persoonlijke begeleiding bij de tekenopdrachten

lees meer

Tijdens de cursus is er 6 keer een online bespreking van werk dat je hebt gemaakt.


In deze Zoomsessies met een groepje van maximaal 4 medecursisten krijgt elke deelnemer 10 minuten om een tekenopdracht te bespreken.


De 6 Zoomsessies vinden op een vaste tijd plaats.


Je bepaalt zelf welke 6 tekeningen je tijdens de cursus wilt bespreken. Je mag me in totaal 4 schetsen laten zien die je voor de cursus hebt gemaakt en 2 vrije opdrachten waar je graag mijn feedback op wilt hebben. Bijvoorbeeld tekeningen waar je nu mee bezig bent voor jouw klant.


Je stuurt de tekening vóór onze bespreking naar me toe, zodat ik me goed kan voorbereiden.


Tijdens deze sessies leer je niet alleen van de feedback op je eigen werk, je leert ook van elkaars werk

BOEK NU

ONLINE CURSUS ZELFSTUDIE PLATTEGROND TEKENEN

+

ONLINE CURSUS ZELFSTUDIE PERSPECTIEF TEKENEN

 € 698,-

(excl. btw)

1 jaar toegang tot de e-learning omgeving van beide cursussen

Toegang tot exclusieve (mee)tekenvideo’s, teken- en materiaaltips, tutorials, het werkboek en andere documenten

Toegang tot de online community

BOEK NU

Het volledig cursustraject Interieurtekenen

Perspectief Tekenen is de tweede module van een serie online cursussen interieurtekenen:

Schaf je de online cursus Perspectief Tekenen (Eenpuntsperspectief) tegelijk aan met de online cursus Plattegrond Tekenen? Dan krijg je maar liefst € 50,- korting!

Subsidie mogelijkheden voor mijn cursussen

Ook in 2024 is er weer de mogelijkheid om voor jouw persoonlijke ontwikkeling een susidie bijdrage aan te vragen, Velen gingen je al voor.

Werktuig PPO

Subsidie voor scholing van werknemers én zzp’ers in de creatieve en culturele sector. Deze subsidie is voor heel Nederland. Werktuig PPO stimuleert bijscholing door tot maximaal 1/3 van de kosten bij te dragen, met een maximumbijdrage van €2000,- per 12 maanden.
Wat over blijft aan kosten moeten betaald worden door de aanvrager, de werkgever of een andere partij.

Meer info: https://werktuigppo.nl/

Ervaringen van cursisten

 

 • Nikita Tarry, interieurstylist:
  ‘Olga is heel kundig en erg goed in haar vak. Door de cursus plattegrond tekenen te volgen heb ik leren diepte te creëren in mijn tekeningen en de tekening echt tot leven te laten roepen. Je kunt de video’s pauzeren en op ieder gewenst moment zelf volgen, op je eigen tempo, wat ik als erg prettig heb ervaren. Olga legt de stappen goed uit en vertelt waarom ze bepaalde keuzes maakt. Door haar cursus ben ik tekenen erg leuk gaan vinden en pas ik dit nu toe bij opdrachten. Ik zou haar zeker aanraden!’

H

 • Danielle Van Walen, DvW Interieurontwerp & Styling:
  ‘Ik heb vorig jaar deelgenomen aan de cursus Plattegrond tekenen. Door de technieken van Olga toe te passen, krijgen de tekeningen meer diepgang, warmte en sfeer. Ze is héél kundig én behulpzaam. Afgelopen periode ook de online cursus gevolgd. Ideaal om de boel weer op te frissen én toch ook nog weer nieuwe dingetjes te leren. Een aanrader!’

H

 • Annette Kramer, bij WEERD Binnenhuisadvies & Styling:
  Ik heb de cursussen Plattegrond tekenen en Perspectief tekenen basis gevolgd bij Olga Adler van Interiorsketch.
  Ik vond de cursussen fantastisch. Olga geeft zeer gemotiveerd les, ze laat iedereen in hun waarde en kan oprecht genieten van alles wat haar studenten maken. De cursus was zeer leerzaam, ook andere zaken op interieurgebied kwamen aan de orde en je leert vooral kijken naar licht en schaduw.
  Inmiddels volg ik ook de online lessen bij haar. Het mooie daaraan is dat ik een les kan terugkijken en zo het tekenen nog beter onder de knie kan krijgen.

H

Lees meer reviews

De resultaten van de cursisten

Cursus tekenen in perspectief_O.Adler8
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler7
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler6
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler5
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler4
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler3
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler2
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler14
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler13
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler12
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler10
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler9
Cursus perspectief tekenen O.Adler2
Cursus perspectief tekenen O.Adler
Cursus perspectief tekenen O.Adler6
Cursus perspectief tekenen O.Adler5
Cursus perspectief tekenen O.Adler4
Cursus perspectief tekenen O.Adler3
previous arrow
next arrow
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler8
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler7
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler6
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler5
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler4
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler3
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler2
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler14
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler13
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler12
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler10
Cursus tekenen in perspectief_O.Adler9
Cursus perspectief tekenen O.Adler2
Cursus perspectief tekenen O.Adler
Cursus perspectief tekenen O.Adler6
Cursus perspectief tekenen O.Adler5
Cursus perspectief tekenen O.Adler4
Cursus perspectief tekenen O.Adler3
previous arrow
next arrow

Veelgestelde vragen

Hoe werkt deze cursus?

Volg je deze online cursus, dan leer ik je om sfeervolle interieurtekeningen te maken zoals ik dat zelf kan. Je krijgt geen ‘tekengeheimen’ van me, maar juist superveel praktische en toepasbare tips én heel veel tekenoefeningen. Want ik ben er 100% van overtuigd dat iedereen kan leren tekenen. Als je de regels maar kent. En oefent, oefent en nog eens oefent. Dus dat gaan we doen in deze hands-on tekencursus!

Wanneer je je hebt ingeschreven, ontvang je je inloggegevens* en krijg je toegang tot de cursus in een e-learning omgeving. Dit is de Online Academie Interieurtekenen. Je begint met de eerste les en bekijkt de bijbehorende uitleg- en (mee)tekenvideo’s. Zo doorloop je stap voor stap de gehele cursus.

* Heb je de mail met inloggegevens na 5 minuten nog niet ontvangen? Controleer dan even of het bericht in je spam/junk-map is gekomen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor professionals in de interieurbranche, zoals binnenhuisarchitecten, interieurstylisten, decorateurs, meubelontwerpers en makelaars, die mijn de online of klassikale variant van mijn cursus Plattegrond Tekenen hebben gevolgd.

Ik heb nauwelijks ervaring met tekenen. Kan ik dan wel beginnen met deze cursus?

Nee, je kunt pas beginnen met deze cursus Perspectief Tekenen na het volgen van de online of klassikale basiscursus Plattegrond Tekenen.

Wordt er tijdens de cursus huiswerk gegeven?

Nee, je krijgt geen huiswerk. Tijdens de cursus doe ik alles voor, dus je kunt meteen met me meedoen. Of eerst een keer kijken en daarna zelf aan de slag gaan. Wat jij het handigst vindt. Je kunt daarnaast natuurlijk zoveel oefenen als je zelf wilt. Hoe vaker je een oefening doet, hoe beter het gaat.

Kan ik mijn tekeningen met jou bespreken?

Heb je voor de cursus mét begeleiding gekozen (dit kan alleen bij de online cursussen Plattegrond Tekenen en Perspectief Tekenen), dan bespreken we live/online in groepjes van vier deelnemers in totaal zes tekeningen per persoon per cursus. Heb je voor zelfstudie gekozen, dan ben je in principe individueel aan het werk, maar je kunt natuurlijk wel je werk laten zien in de online community . Plaats je daar je tekening op het ‘digitale prikbord’, dan krijg je sowieso een reactie van mij. En ook tijdens de webinars kun je live feedback krijgen. Zie ook de vraag ‘Kun je tijdens de cursus ook vragen stellen?’

Moet ik alle lessen volgen en meetekenen met de video’s?

Door zorgvuldig en vaak te oefenen krijg je meer tekenervaring. Ik adviseer je dan ook om voldoende tijd vrij te maken voor de cursus. Voor een goed eindresultaat is het noodzakelijk dat je alle lessen volgt en meedoet met de tekenvideo’s. Uiteraard kan ik je echter tot niets verplichten.

Heb je voor deze cursus specifieke materialen nodig?

Ja. Kijk hier welke tekenmaterialen we gebruiken in deze cursus. Heb jij zelf al de juiste tekenmaterialen, dan hoef je niets aan te schaffen.

Kun je tijdens de cursus ook vragen stellen?

Ik organiseer één keer in de vier weken een webinar interieurtekenen waarin ik al jouw vragen beantwoord. Je ontvangt hierover ruim van tevoren een mail. Kun je er toch niet bij zijn, dan is dat ook geen probleem want alle webinars zijn terug te kijken in de e-learning omgeving. Verder kun je op elk moment vragen stellen in de online community. Zo kunnen we samen het beste halen uit jouw interieurtekeningen.

Krijg ik korting als ik twee cursussen tegelijk aanschaf?

Ben je leergierig en wil je het interieurtekenen goed onder de knie krijgen? Wanneer je de eerste online cursusmodule – Plattegrond Tekenen – én de daaropvolgende – Perspectief Tekenen – samen koopt, krijg je € 50,- korting!

Wat houdt een online cursus Perspectief Tekenen in?

Deze online cursus bestaat uit 26 overzichtelijke lessen met daarin inspirerende korte en lange video’s – variërend van 5 tot 60 minuten. In deze uitleg- en (mee)tekenvideo’s krijg je stap voor stap te zien hoe je een sfeervolle en originele 3D-tekening van een interieur maakt. Bovendien geef ik je tips en informatie, en krijg je een ondersteunend werkboek en andere handige documenten.

Welke online cursussen handmatig interieurtekenen zijn er?

Momenteel kun je kiezen uit de online cursusmodules 1. Plattegrond Tekenen, 2. Perspectief Tekenen en 4. SketchUp + Realistisch tekenen. Ook is er een cursus in ontwikkeling: 3. Perspectieftekenen voor gevorderden.

 

Hoelang blijft de cursus beschikbaar?

Je hebt één jaar toegang tot de online cursus en alle extra’s in de Online Academie Interieurtekenen vanaf het moment dat je je aanmeldt.

Wanneer en hoe kan ik mijn lidmaatschap op de Online Academie opzeggen?

Koop je een online cursus van InteriorSketch, dan word je automatisch lid van de Online Academie Interieurtekenen. Je hebt één jaar toegang tot jouw cursus en deze online leeromgeving vanaf het moment dat jij die aanschaft. Een maand voordat het jaarlidmaatschap afloopt, ontvang je een mailtje van ons met een reminder. We hanteren geen opzegtermijn, je lidmaatschap eindigt automatisch na 1 jaar. Je kan wel voordelig verlengen. Dit doe je door simpelweg een mailtje te sturen naar info.online-academie@interiorsketch.nl waarin je aangeeft dat je je lidmaatschap wilt verlengen. Je hebt dan weer 1 jaar toegang tot de online cursus om van alle voordelen te genieten, zoals het bekijken van alle lessen en het contact met medecursisten en mij in de online community?

Hoeveel kost deze cursus?

De online cursus kent twee varianten. Voor Perspectief Tekenen ZELFSTUDIE bedraagt het lesgeld € 377,- Kies je voor de cursus Perspectief Tekenen MET BEGELEIDING, dan betaal je € 497,-

Zijn er bijkomende kosten?

De cursus is inclusief alle les- en uitlegvideo’s, het digitale werkboek en andere lesdocumenten. Niet bij het lesgeld inbegrepen zijn materiaalkosten.

Krijg ik een factuur van mijn aankoop?

Ja. Nadat je je hebt ingeschreven voor de cursus en je het cursusbedrag hebt voldaan, ontvang je het aankoopbewijs met factuur. Als ondernemer is de 21% btw aftrekbaar.

Kan ik meteen starten als ik ben aangemeld?

Ja. Zodra je je hebt aangemeld en betaald, kun je met een paar minuten online zijn. Als je wilt, kun je dus direct inloggen in de Online Academie en beginnen met het doorlopen van de cursus. Heb je de mail met inloggegevens na 5 minuten nog niet ontvangen? Controleer dan even of het bericht in je spam/junk-map is gekomen. Het komt ook voor dat mensen bij het aanmelden een typefout maken in hun e-mailadres, waardoor de bevestigingsmail niet goed aankomt. Stuur s.v.p. even een mailtje naar info@interiorsketch.nl als je het bericht met inloggegevens niet hebt ontvangen.

Ik twijfel nog. Kan ik eerst een proefles volgen om erachter te komen of deze cursus wat voor me is?

Ik heb een online tekenles gegeven op Instagram. Neem contact met me op als je de opname daarvan wilt terugzien, om zo een beter beeld te krijgen van mijn manier van lesgeven.

Houd ik in de Online Academie toegang tot de cursus Plattegrond Tekenen wanneer ik de cursus Perspectief Tekenen heb aangeschaft?

Je betaalt per cursus per jaar, dus de toegang tot Plattegrond Tekenen eindigt zodra jouw jaarlidmaatschap daarvan afloopt.

Ik volg de online cursus Plattegrond Tekenen al. Krijg ik dan korting wanneer ik me óók aanmeld voor Perspectief Tekenen?

Heb jij de (online) cursus Plattegrond Tekenen bij mij gevolgd of ben je er nog mee bezig? En wil je nu graag óók in perspectief leren tekenen? Dan heb ik een leuke verrassing voor je! Wanneer jij nu ook de online cursus Perspectief Tekenen aanschaft, stuur ik je namelijk een cadeaupakketje toe. Met daarin het werkboek Perspectief tekenen én een handige (papieren) planning voor het overzicht en jouw motivatie, zodat je de lessen en activiteiten in deze cursus één voor één kunt doorlopen en door kunt strepen.

Heb je een andere vraag? Ik hoor graag van je, neem dan contact met me op via het contactformulier.