Cursus | Interior Sketch

Online cursussen Interieurtekenen en
webinars

Ga voor gemak en flexibiliteit!

Behalve klassikale cursussen op locatie kun je bij InteriorSketch ook online cursussen en webinars volgen. Gewoon vanuit huis én in je eigen tempo. Ideaal natuurlijk, als je geen tijd hebt om de cursus in het ETC Design Center te volgen of te ver weg woont. Misschien vind je de flexibiliteit van een online cursus gewoon heel prettig. Of het prijskaartje. Wat de reden ook is, bij InteriorSketch kun je terecht voor verschillende online cursussen.

De cursussen Interieurtekenen bestaat uit 3 modules en een zelfstandige cursus

Module 1
Plattegrond Tekenen
H

Plattegrond tekenen

Module 2
Perspectief Tekenen
H

Perspectief Tekenen

Module 3

Perspectief Tekenen voor gevorderden

in ontwikkeling

Zelfstandige cursus

SketchUp + Realistisch Tekenen
H

SketchUp + Realistisch Tekenen

Losse webinars
H

Losse webinars

Nieuwe live webinars
H

in ontwikkeling

De voordelen van een online cursus

E-learning heeft zo zijn voordelen, zéker in deze coronatijd waarin het onzeker kan zijn of klassikale lessen wel door mogen gaan. Kies je voor een online cursus van InteriorSketch, dan…

 

 • bepaal je zelf waar je je lessen wilt volgen. De onlinevideo’s zijn beschikbaar op alle apparaten, zowel op laptop, tablet als smartphone. Met jouw unieke inloggegevens krijg je toegang en bekijk je de video’s wanneer je maar wilt. Altijd en overal.
 • bepaal je zelf wanneer je je lessen wilt volgen. De lessen, alle video’s en het werkboek staan meteen online. Je kunt dus starten met de cursus wanneer het jou uitkomt. Direct of pas over een paar weken. En ook het ritme bepaal je zelf. Je kunt de cursus bijvoorbeeld in vier weken of in zes maanden doen. Je krijgt één jaar toegang tot de cursus.
 • doe ik je alles voor. Je tekent met me mee en leert zo op een leuke, vlotte en praktische manier alle benodigde basisvaardigheden. Ook als je denkt dat je niet kunt tekenen. Want uit ervaring weet ik: iedereen kan het leren!

Waar bestaat een online cursus precies uit?

In mijn online cursussen interieurtekenen leer ik je stap voor stap de kneepjes van het vak. Door middel van inspirerende korte en lange video’s. Maar er is meer. Deze onderdelen zijn allemaal inclusief wanneer je een online cursus van InteriorSketch aanschaft:

 • Korte video’s met uitleg en tips over uiteenlopende zaken.
 • Inspirerende korte en lange (meeteken)video’s waarin ik je stap voor stap laat zien hoe je een aantrekkelijke interieurtekening maakt.
 • Uitgebreide informatie over alle materialen die je nodig hebt, zoals markers, fineliners en papier. Je krijgt een pdf met de volledige materialenlijst én ik geef je in verschillende video’s uitleg over het materiaalgebruik.
 • Duidelijke uitleg over alle fases van het schetsproces: van het opzetten van de lijntekening tot het inkleuren, detailleren en perfectioneren van het ontwerp.
 • Een overzichtelijk en uitgebreid werkboek met daarin ondersteunende tekenoefeningen die aansluiten op de theorie.
 • Lesonderdelen die allemaal in je eigen tempo en fijn vanuit huis te volgen zijn.

Online Academie Interieurtekenen

Als deelnemer van een online cursus van InteriorSketch ben je automatisch ook lid van de Online Academie Interieurtekenen. In deze e-learning omgeving vind je alle onderdelen van jouw cursus. Van videolessen en uitlegvideo’s tot werkboeken en basisbestanden. Maar dat is nog niet alles! Als lid van de Online Academie heb je bovendien de volgende extra voordelen…

Actieve online community

Je maakt onderdeel uit van een online community, samen met alle medecursisten. Via de verschillende forums kun je andere deelnemers ontmoeten, elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren. En uiteraard ben ik ook aanwezig om je te helpen.

Op de forums stel je bijvoorbeeld vragen over een tekenopdracht, lees je tips over tekenmaterialen, deel je je werk met andere cursisten en krijg je feedback of hulp. Ook blijf je via de forums op de hoogte over ontwikkelingen met betrekking tot de online academie, cursussen, webinars enzovoorts.

Speciale webinars interieurtekenen

Een ander voordeel dat je als lid van de Online Academie Interieurtekenen hebt zijn de tekenwebinars die er zijn geweest. Daarin tekenen we samen meubelobjecten en -accessoires, aan de hand van verschillende thema’s. Je hebt zo een extra oefenmoment.

En alle webinars zijn terug te kijken in de Online Academie.

Dit zeggen deelnemers

 • Nikita Tarry, interieurstylist:
  ‘Olga is heel kundig en erg goed in haar vak. Door de cursus plattegrond tekenen te volgen heb ik leren diepte te creëren in mijn tekeningen en de tekening echt tot leven te laten roepen. Je kunt de video’s pauzeren en op ieder gewenst moment zelf volgen, op je eigen tempo, wat ik als erg prettig heb ervaren. Olga legt de stappen goed uit en vertelt waarom ze bepaalde keuzes maakt. Door haar cursus ben ik tekenen erg leuk gaan vinden en pas ik dit nu toe bij opdrachten. Ik zou haar zeker aanraden!’

H

 • Danielle Van Walen, DvW Interieurontwerp & Styling:
  ‘Ik heb vorig jaar deelgenomen aan de cursus Plattegrond tekenen. Door de technieken van Olga toe te passen, krijgen de tekeningen meer diepgang, warmte en sfeer. Ze is héél kundig én behulpzaam. Afgelopen periode ook de online cursus gevolgd. Ideaal om de boel weer op te frissen én toch ook nog weer nieuwe dingetjes te leren. Een aanrader!’

H

 • Annette Kramer, bij WEERD Binnenhuisadvies & Styling:
  Ik heb de cursussen Plattegrond tekenen en Perspectief tekenen basis gevolgd bij Olga Adler van Interiorsketch.
  Ik vond de cursussen fantastisch. Olga geeft zeer gemotiveerd les, ze laat iedereen in hun waarde en kan oprecht genieten van alles wat haar studenten maken. De cursus was zeer leerzaam, ook andere zaken op interieurgebied kwamen aan de orde en je leert vooral kijken naar licht en schaduw.
  Inmiddels volg ik ook de online lessen bij haar. Het mooie daaraan is dat ik een les kan terugkijken en zo het tekenen nog beter onder de knie kan krijgen.

H

Lees meer reviews

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een online cursus bij InteriorSketch?

Volg je mijn online lessen, dan leer ik je om sfeervolle interieurtekeningen te maken zoals ik dat zelf kan. Je krijgt geen ‘tekengeheimen’ van me, maar juist superveel praktische en toepasbare tips én heel veel tekenoefeningen. Want ik ben er 100% van overtuigd dat iedereen kan leren tekenen. Als je de regels maar kent. En oefent, oefent en nog eens oefent. Dus dat gaan we doen in deze hands-on tekencursus!

Wanneer je je hebt ingeschreven, ontvang je je inloggegevens* en krijg je toegang tot de cursus in een e-learning omgeving. Dit is de Online Academie Interieurtekenen. Je begint met de eerste les en bekijkt de bijbehorende uitleg- en (mee)tekenvideo’s. Zo doorloop je stap voor stap de gehele cursus.

* Heb je de mail met inloggegevens na 5 minuten nog niet ontvangen? Controleer dan even of het bericht in je spam/junk-map is gekomen.

Wordt er tijdens de cursus huiswerk gegeven?

Nee, je krijgt geen huiswerk. Tijdens de cursus doe ik alles voor, dus je kunt meteen met me meedoen. Of eerst een keer kijken en daarna zelf aan de slag gaan. Wat jij het handigst vindt. Je kunt daarnaast natuurlijk zoveel oefenen als je zelf wilt. Hoe vaker je een oefening doet, hoe beter het gaat.

Zijn er bijkomende kosten?

De cursus is inclusief alle les- en uitlegvideo’s, het digitale werkboek en andere lesdocumenten. Niet bij het lesgeld inbegrepen zijn materiaalkosten.

Krijg ik een factuur van mijn aankoop?

Ja. Nadat je je hebt ingeschreven voor de cursus en je het cursusbedrag hebt voldaan, ontvang je het aankoopbewijs met factuur. Als ondernemer is de 21% btw aftrekbaar.

Hoelang blijft de cursusinhoud beschikbaar?

Je hebt één jaar toegang tot een online cursus vanaf het moment dat je die aanschaft.

Kan ik mijn tekeningen met jou bespreken?

Heb je voor de cursus mét begeleiding gekozen (dit kan alleen bij de online cursussen Plattegrond Tekenen en Perspectief Tekenen), dan bespreken we live/online in groepjes van vier deelnemers in totaal vier tekeningen per persoon per cursus. Heb je voor zelfstudie gekozen, dan ben je in principe individueel aan het werk, maar je kunt natuurlijk wel je werk laten zien in de online community . Plaats je daar je tekening op het ‘digitale prikbord’, dan krijg je sowieso een reactie van mij. En ook tijdens de webinars kun je live feedback krijgen. Zie ook de vraag iets hieronder: ‘Kun je tijdens de cursus ook vragen stellen?’

Moet ik alle lessen volgen en meetekenen met de video’s?

Door zorgvuldig en vaak te oefenen krijg je meer tekenervaring. Ik adviseer je dan ook om voldoende tijd vrij te maken voor de cursus. Voor een goed eindresultaat is het noodzakelijk dat je alle lessen volgt en meedoet met de tekenvideo’s. Maar uiteraard kan ik je tot niets verplichten.

Kun je tijdens de cursus ook vragen stellen?

Ik organiseer één keer in de vier weken een webinar waarin ik al jouw vragen beantwoord. Je ontvangt hierover ruim van tevoren een mail. Kun je er toch niet bij zijn, dan is dat ook geen probleem want alle webinars zijn terug te kijken in de e-learning omgeving. Verder kun je op elk moment vragen stellen in de online community. Zo kunnen we samen het beste halen uit jouw interieurtekeningen.

Welke online cursussen handmatig interieurtekenen zijn er?

Momenteel kun je kiezen uit de online cursussen Plattegrond tekenen , Perspectief Tekenen en SketchUp + Realistisch tekenen.

Kan ik meteen starten als ik ben aangemeld?

Ja. Zodra je je hebt aangemeld en betaald, kun je met een paar minuten online zijn. Als je wilt, kun je dus direct inloggen in de Online Academie en beginnen met het doorlopen van de cursus. Heb je de mail met inloggegevens na 5 minuten nog niet ontvangen? Controleer dan even of het bericht in je spam/junk-map is gekomen. Het komt ook voor dat mensen bij het aanmelden een typefout maken in hun e-mailadres, waardoor de bevestigingsmail niet goed aankomt. Stuur s.v.p. even een mailtje naar

Heb je een andere vraag? Ik hoor graag van je, neem dan contact met me op via het contactformulier.

Krijg ik korting als ik twee cursussen tegelijk aanschaf?

Ben je leergiering en wil je het interieurtekenen goed onder de knie krijgen? Wanneer je de eerste online cursusmodule – Plattegrond Tekenen – én de daaropvolgende – Perspectief Tekenen – samen koopt, krijg je € 50,- korting!