Over mij | Interior Sketch

Verrijk je Sketchup-tekening met handmatige tekentechnieken

Perspectief tekening 3D met stal ramen

Unieke combinatie cursus Sketchup + Realistisch Tekenen

H

Verrijk je Sketchup-tekening tot een realistische tekening. Dat leer je in de combinatiecursus die ik (Olga Adler, InteriorSketch) geef in samenwerking met Sketchup Plaza (Marian van Olst). Als interieurprofessional wil je je klant verrassen met een onderscheidend ontwerp en een presentatie in jouw eigen stijl. Met de combinatie van een lineaire Sketchup-tekening en een handmatige tekening kun je warmte en sfeer toevoegen aan het interieur.
Tijdens deze combicursus leert Marian je – online*, op afstand dus – hoe je de Sketchup-tekening omzet naar een lijntekening zonder materialen. Deze basis vul je aan en kleur je in tijdens mijn klassikale lessen op locatie (zie onderaan de pagina), waardoor de tekening een eigen karakter krijgt. Dankzij mijn jarenlange ervaring in handmatig interieurtekenen leer je van mij alles wat je moet weten over de invloed van kleur, lichtinval en schaduwwerking op meubels en overige elementen in het interieur.

De perfecte combinatie dus!

* Aan de hand van video’s, die je op je eigen tempo online kan bekijken.

Voor wie

Binnenhuisarchitecten, interieurstylisten, decorateurs en meubelontwerpers. Je hebt
geen specifieke tekenopleiding nodig om deel te kunnen nemen.

Wat ga je leren tijdens deze cursus?

De voorbereiding in Sketchup

Marian laat je online* zien hoe je de voorbereidingen doet in Sketchup. Zowel het maken van een perspectief als doorsneden. Hoe je met lagen bepaalde onbelangrijke zaken kunt verbergen. En wat vervolgens de juiste instellingen zijn in Styles. Tijdens de les gaan we het resultaat vanuit Sketchup ook echt printen en onder begeleiding van mij inkleuren.

* Aan de hand van video’s, die je op je eigen tempo online kan bekijken.

inkleuren kantoor sketchup combi cursus

Realistisch Tekenen

Ik leg tot in detail uit hoe je de verschillende tekenmaterialen kunt toepassen. Je leert omgaan met tekenmaterialen, zoals vulpotlood, fineliners, markers, stiften, kwasten, markeerpapier en een schaallineaal. Maar bovenal leer je wat de werking is van kleur, lichtinval en schaduwen. Ook gaan we natuurlijk dieper in op de technieken om sfeerbepalende materialen, zoals de textuur van stoffen, hout en steen, de juiste uitstraling te geven!

Sketchup realistisch tekenen combi cursus

Voordelen van de combinatiecursus

 

Je slaat de modules Perspectief Tekenen over

Omdat je meteen aan de slag gaat met het computerprogramma voor je Sketchup-tekening kun je de InteriorSketch modules Perspectief Tekenen overslaan.

Na 4 lessen kun je al realistisch tekenen

Gedurende 4 weken is er elke week een les (van een dagdeel). Je ziet meteen resultaat, omdat je tijdens de les zelf al aan de slag gaat!

2 experts met jarenlange ervaring bij elkaar

Marian en ik hebben beiden jarenlange ervaring met het maken van interieurpresentaties.

Inspirerende omgeving

Zowel het ETC als Broeinest is een inspirerende omgeving, vooral als je van design houdt. Beide locaties zijn gemakkelijk te bereiken en beschikken over goede parkeervoorzieningen
l

Netwerken met andere collega’s

Er is voldoende gelegenheid om te netwerken met collega’s en inspiratie bij elkaar op te doen.

Het volgende is bij de cursus inbegrepen

perspectief tekening woonkamer met planten

UITGEBREIDE HAND-OUT VAN REALISTISCH TEKENEN

Alles wat tijdens de les wordt behandeld, kun je nog eens rustig nalezen in de uitgebreide hand-out.

combi cursus uitdaging het inkleuren

UITGEBREIDE HAND-OUT SKETCHUP

Tijdens de les behandelen we stijlen en lagen. Ook dit kun je weer rustig nalezen in een hand-out waar alles uitgebreid omschreven wordt.

perspectief tekening woonkamer met kerst versiering

BONUS > ALLES OP VIDEO

Als extra bonus is alles ook nog eens rustig op video te bekijken! Je hebt 6 maanden toegang tot het videoplatform.

Sketchup realistisch tekenen combi cursus

MATERIAAL TIJDENS DE LES

De diverse tekenmaterialen zijn tijdens de les beschikbaar. Je hebt echter ook materiaal nodig om thuis mee te oefenen. Dit kun je, indien nodig, tijdens de les bij mij aanschaffen.

Cursusdata 2020
Locatie ETC Culemborg

woonkamer Perspectief tekening met 2 verdwijnpunten

Module 4
Sketchup + Realistisch Tekenen

dinsdag 10, 24 november
en 1 december 2020

10:00-13:00 uur

Locatie ETC Culemborg
max.10 personen
€ 467,00 excl 21 % btw
inclusief werkboek en lesmaterialen

Kijk hier voor de tekenmaterialen die je nodig hebt voor het huiswerk

Nu inschrijven
woonkamer Perspectief tekening met 2 verdwijnpunten

Module 4
Sketchup + Realistisch Tekenen

maandag 10, 31 mei
en 7 juni 2021

9:30-12:30 uur

Locatie ETC Culemborg
max.10 personen
€ 467,00 excl 21 % btw
inclusief werkboek en lesmaterialen

Kijk hier voor de tekenmaterialen die je nodig hebt voor het huiswerk

Nu inschrijven

De prijs voor de combinatiecursus Sketchup + Realistisch Tekenen is € 467,00 excl. btw (€ 565,07 incl. btw).
Uiteraard is koffie, thee inbegrepen

Meestgestelde vragen over de combicursus

Heb ik een vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de cursus?

Ervaring met Sketchup is wel een pre, maar de basis is al voldoende. Indien je twijfelt neem dan even contact op met Marian via info@sketchupplaza.

Voor het gedeelte Realistisch Tekenen is het niet noodzakelijk om een vooropleiding te hebben. Heb je vragen hierover, neem gerust contact met me op via olga@interiorsketch.

Moet ik er thuis oefenen?

Ja, je krijgt huiswerk en dat is ongeveer 6-10 uur. Je doet dat uiteraard voor jezelf om het echt goed te leren. Bovendien heb je de tweede en de derde les om vragen te stellen. Maak daar dus gebruik van!

Ik ben nog een beginner met Sketchup, kan ik deelnemen aan de combinatiecursus?

Als beginner kun je ook deelnemen, maar je moet al wel met Sketchup kunnen werken! Een basiscursus is voldoende. Indien je nog helemaal niet met Sketchup hebt gewerkt, is deze cursus niet geschikt voor je.

Kun je een les inhalen mocht je niet aanwezig kunnen zijn?

Helaas is het niet mogelijk om een les in te halen bij een andere groep i.v.m. de beperkte plekken. Als je niet kunt deelnemen aan een van de lessen is dat op eigen risico!

Heb je voor het Realistisch Tekenen specifieke materialen nodig?

Ja. Tijdens de les zijn deze materialen* beschikbaar, maar houd er rekening mee dat je thuis ook oefenmaterialen nodig hebt. Deze kun je tijdens de les, indien nodig, bij mij aanschaffen.

* Materialen zijn o.a. markers, A4 markerpapier, fineliners, kwastjes, gum enzovoorts.

Heb je voor het Sketchup-gedeelte een laptop of computer nodig?

Ja, je moet zelf thuis de tweede les online* met de laptop of computer volgen, met daarop Sketchup pro of Sketchup Make 2017 geïnstalleerd. Na aanmelding ontvang je meer informatie hierover. Let op, we  gaan ervan uit dat je al met Sketchup werkt.
* Aan de hand van video’s, die je op je eigen tempo online kan bekijken.

Sketchup realistisch tekenen combi cursus
Sketchup realistisch tekenen combi cursus
Sketchup realistisch tekenen combi cursus

Praktisch

De cursus duurt 4 weken: elke week krijg je een dagdeel les. De 1e, 3e en 4e les worden klassikaal door mij gegeven, op locatie. Hierboven zie je voor welke cursuslocaties je je kunt aanmelden. De 2e les van de cursus geeft Marian van Sketchup en is online*, op afstand dus. Je volgt die les vanuit huis (of welke plek je zelf prettig vindt natuurlijk).
Sketchup-specialist Marian van Olst loopt alle belangrijke voorbereidingen met je door over het werken met het softwareprogramma Sketchup. Speciale aandacht voor de instellingen en de keuzes die je kunt maken. Tijdens de les ga je het resultaat vanuit Sketchup printen en waarde toevoegen aan het beeld met de handmatige tekentechnieken van InteriorSketch. We oefenen met het hanteren van speciale tekenmaterialen (o.a. potloden, fineliners, markers, stiften, kwasten) om kleur, lichtinval en schaduw toe te voegen. Daarnaast leer je natuurlijk hoe je de textuur van sfeerbepalende materialen, zoals stoffen, hout en steen de juiste uitstraling kunt geven!

* Aan de hand van video’s, die je op je eigen tempo online kan bekijken.

Resultaat

Digital meets analog. Aan het einde van de cursus kun je het beste van twee werelden combineren. Je brengt alles wat je geleerd hebt in de praktijk tijdens een verleidelijke presentatie, onder begeleiding van de specialisten van Sketchup en InteriorSketch. Opeens heb je veel meer mogelijkheden om jouw persoonlijke stijl tot uitdrukking te brengen in een gedetailleerde interieurtekening.