Verrijk je Sketchup tekening met handmatige tekentechnieken

Unieke combinatie cursus Sketchup + realistisch tekenen

H

Verrijk je Sketchup tekening tot een realistischetekening. Dat leer je in de combinatiecursus van de samenwerking tussen Sketchuppplaza (Marian van Olst) en InteriorSketch (Olga Adler). Als interieurprofessional wil je je klant verrassen met een onderscheidend ontwerp en een presentatie in jouw eigen stijl. Met de combinatie van een lineaire Sketchup tekening en een handmatige tekening is het mogelijk om warmte en sfeer toe te voegen aan het interieur. Met deze combi-techniek zal Marian je leren hoe je de Sketchup tekening kunt omzetten naar een lijntekening zonder materialen. Deze basis zul je vervolgens aanvullen en in kleuren, waardoor de tekening een eigen karakter krijgt. Olga van InteriorSketch is specialist in handmatig interieurtekenen en zal dieper ingaan op de invloed van kleur, lichtinval en schaduwwerking voor meubels en overige elementen in het interieur.

De perfecte combinatie dus!

Voor wie

Binnenhuisarchitecten, interieurstylisten, decorateurs en meubelontwerpers. Je hebt
geen specifieke tekenopleiding nodig om deel te kunnen nemen.

Wat ga je leren tijdens deze cursus?

De voorbereiding in Sketchup

Marian gaat je laten zien hoe je de voorbereidingen doet in Sketchup. Zowel het maken van een perspectief, maar ook doorsneden. Hoe je met lagen bepaalde onbelangrijke zaken kan verbergen. En hoe je vervolgens de juiste instellingen doet bij Styles. Tijdens de les gaan we ook echt het resultaat vanuit Sketchup printen en onder begeleiding van Olga inkleuren.

Realistisch tekenen

Olga zal tot in de details uitleggen hoe je de verschillende tekenmaterialen kunt toepassen. Je leert omgaan met tekenmaterialen – zoals vulpotlood, fineliners, markers, stiften, kwasten, markeerpapier en een schaallineaal – maar bovenal wat de werking is van kleur, lichtinval en schaduwen. Daarnaast gaan we natuurlijk dieper in op de technieken om sfeerbepalende materialen, zoals de textuur van stoffen, hout en steen, de juiste uitstraling kan geven!

Voordelen van de combinatie cursus

 

Je slaat de modules perspectief tekenen over

Omdat je meteen aan de slag gaat met het computerprogramma voor je Sketchup tekening kun je de InteriorSketch modules Perspectieftekenen overslaan.

Na 4 lessen kun je al realistisch tekenen

Meteen resultaat, omdat je tijdens de les al zelf aan de slag gaat!

2 experts met jarenlange ervaring bij elkaar

Olga en Marian hebben beiden jaren lange ervaring met het maken van interieur presentaties.

Inspirerende omgeving

Zowel het ETC als Broeinest zijn beide een inspirerende omgevingen, vooral als je van design houdt. Beide locaties zijn gemakkelijk te bereiken en beschikken over goede parkeervoorzieningen
l

Netwerken met andere collega’s

Er is voldoende gelegenheid om te netwerken met collega’s en inspiratie opdoen over hun werkwijze.

Het volgende is bij de cursus inbegrepen

UITGEBREIDE HANDOUT VAN REALISTISCH TEKENEN

Alles wat tijdens de les wordt behandeld, kun je nog eens rustig nalezen in de uitgebreide hand-out.

UITGEBREIDE HANDOUT SKETCHUP

Tijdens de les gaan we stijlen en lagen behandelen. Ook dit kun je weer rustig nalezen in een hand-out waar alles uitgebreid omschreven wordt.

BONUS > ALLES OP VIDEO

Als extra bonus is alles ook op video nog eens rustig te bekijken! Je hebt 6 maanden toegang tot het videoplatform.

MATERIAAL TIJDENS DE LES

De diverse tekenmaterialen zijn tijdens de les beschikbaar. Je hebt echter ook materiaal nodig om thuis mee te oefenen. Deze kan je, indien nodig, tijdens de les bij Olga aanschaffen.

Kies een locatie

Module 4
Sketchup + Realistisch tekenen

dinsdag 14, 21, 28 januari
en 4 februari 2020

10:00-13:00 uur

Locatie ETC Culemborg
max.10 personen
€ 520,00 excl 21 % btw
inclusief werkboek en lesmaterialen

Nu inschrijven

Module 4
Sketchup + Realistisch tekenen

vrijdag 17, 24 april,
8 en 15 mei 2020

10:00-13:00 uur

Locatie ETC Culemborg
max.10 personen
€ 520,00 excl 21 % btw
inclusief werkboek en lesmaterialen

Nu inschrijven

De prijs voor de combinatiecursus Sketchup + Realistisch tekenen is € 520,00 excl. btw (€ 629,20 incl. btw).
Uiteraard is koffie, thee inbegrepen
Neem je eigen laptop mee. Heb je niet de beschikking over een laptop? Dan kun je deze huren voor de duur van de cursus voor € 10,00 (excl. btw). Vermeld dit bij ‘opmerkingen’ in het betaalveld. Meer info volgt nadat je je hebt opgegeven.

Meest gestelde vragen over de combicursus

Heb ik een vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de cursus?

Ervaring met Sketchup is wel een pre, maar de basis is al voldoende. Indien je twijfelt neem dan even contact op met Marian via info@sketchupplaza

Voor het gedeelte Realistisch tekenen is het niet noodzakelijk om een vooropleiding te hebben. Heb je vragen voor Olga neem gerust contact met haar op olga@interiorsketch

Moet ik er thuis mee oefenen?

Ja, je krijgt huiswerk en dat is ongeveer 6-10 uur. Je doet dat uiteraard voor jezelf om het echt goed te leren. Bovendien heb je de tweede en de derde les om vragen te stellen. Maak daar gebruik van dus!

Ik ben nog een beginner met Sketchup, kan ik deelnemen aan de combinatie cursus?

Als beginner kun je ook deelnemen, maar je moet al wel met Sketchup kunnen werken! Een basiscursus is voldoende. Indien je nog helemaal niet met Sketchup hebt gewerkt, kun je niet meedoen

Kun je een les inhalen mocht je niet aanwezig kunnen zijn?

Helaas is het niet mogelijk om een les in te halen bij een andere groep i.v.m de beperkte plekken. Indien je een les niet kan deelnemen is dat op eigen risico!

Heb je voor het Realistisch tekenen specifieke materialen nodig?

Ja. Tijdens de les zijn deze materialen* beschikbaar, maar houd er rekening mee dat je thuis ook oefenmaterialen nodig hebt. Deze kun je tijdens de les, indien nodig, bij Olga aanschaffen.

* Materialen zijn o.a. markers, A4 markerpapier, fineliners, kwastjes, gum enzovoorts.

Heb je voor Sketchup-gedeelte een laptop nodig?

Ja, je moet zelf een laptop + oplader meenemen, met daarop Sketchup pro of Sketchup Make 2017 geïnstalleerd. Na aanmelding ontvang je meer informatie hierover. Let op, we  gaan ervan uit dat je al met Sketchup werkt.

Ik heb geen laptop kan ik een laptop lenen tijdens de cursus?

Ja, er zijn 2 Windows computer en een Mac laptop beschikbaar. Deze kun je huren voor €10,00 excl. btw. Geef dit vooraf aan bij je aanmedling en vermeld je verzoek bij de opmerkingen in het betaalveld.

Praktisch

Sketchup specialist Marian van Olst loopt alle belangrijke voorbereidingen met je door over het werken met het softwareprogramma Sketchup. Speciale aandacht voor de instellingen en de keuzes die je kunt maken. Tijdens de les gaan we ook echt het resultaat vanuit Sketchup printen en waarde toevoegen aan het beeld met de handmatig tekentechnieken van InteriorSketch. We oefenen met het hanteren van speciale tekenmaterialen (o.a. potloden, fineliners, markers, stiften, kwasten) om kleur, lichtinval en schaduw toe te
voegen. Daarnaast leer je natuurlijk hoe je de textuur van sfeerbepalende materialen, zoals stoffen, hout en steen de juiste uitstraling kan geven!

Resultaat

Digital meets analog. Na de cursus kun je het beste van twee werelden combineren in een verleidelijke presentatie, onder begeleiding van de specialisten van Sketchup en InteriorSketch. Opeens heb je veel meer mogelijkheden om jouw persoonlijke stijl tot uitdrukking te brengen in een gedetailleerde interieurtekening.